ΑΘΗΝΑ
06:54
|
19.05.2024
H χώρα της κεντρικής Αφρικής θεωρείται μια από τις χειρότερες στον κόσμο σε επίπεδο δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλεξάντρε Ιμπάκα Τζαμπανά, ακτιβιστής υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Δημοκρατία του Κονγκό, συνελήφθη χθες την Πέμπτη (12/3) στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Δημοκρατία του Κονγκό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ενημερωτικός ιστότοπος Africanews.

Ο 77χρονος Τζαμπανά, συντονιστής διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων που συνυπάρχουν κάτω υπό την ομπρέλα της Πλατφόρμας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Κονγκό, κατηγορείται ότι «θέλει να αποσταθεροποιήσει την εκλογική διαδικασία». Εκπρόσωπος της Πλατφόρμας ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Τζαμπανά και έκανε λόγο για απαγωγή.

Η οικογένειά του επιβεβαιώνει την σύλληψη και μέλη της που ερωτήθηκαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP έκαναν λόγο για σύλληψη που έγινε από πράκτορες της ασφάλειας.

H χώρα της κεντρικής Αφρικής θεωρείται μια από τις χειρότερες στον κόσμο σε επίπεδο δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.

Υπενθυμίζεται πως οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαρτίου.

O νυν πρόεδρος της χώρας και ηγέτης του πάλαι ποτέ Μαρξιστικού και σήμερα κεντροαριστερού Κόμματος Εργασίας του Κονγκό, ο 77χρονος Ντενί Σασού Νγκουέσσο, βρίσκεται στην εξουσία επί 23 συναπτά έτη, ενώ με ένα μικρό διάλειμμα 5 ετών είναι πολιτικά κυρίαρχος τις τελευταίες 3 δεκαετίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα