ΑΘΗΝΑ
21:20
|
27.05.2024
Τι είπε ο πρώτος μάρτυρας – Πολλά τα αναπάντητα ακόμα ερωτήματα για τους χειρισμούς των Αρχών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας οδηγός ταξί είναι ο δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου δυστυχήματος με θύμα έναν 23χρονο οδηγό μοτοσικλέτας, το οποίο σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην είσοδο της Βουλής, μετά από σύγκρουση με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο οδηγός ταξί αναμένεται να καταθέσει στην Τροχαία εντός της ημέρας μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια αναμένεται να καταθέσει και στον εισαγγελέα. Τη στιγμή που συνέβη το τροχαίο δυστύχημα ο οδηγός ταξί κινούταν παράλληλα με τη μοτοσικλέτα πριν από τη μοιραία σύγκρουση με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το οποίο ήθελε να μπει στο πάρκινγκ της Βουλής.

Ο 23χρονος Ιάσωνας είναι κλινικά νεκρός. Το οπτικοακουστικό υλικό από το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο καταγράφεται τροχονόμος να απομακρύνει πιθανό αυτόπτη μάρτυρα, βρίσκεται ήδη στην κατοχή του εισαγγελέα που έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο μεταξύ έχει ήδη καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας, ένας διανομέας, που είναι και το άτομο που απομάκρυνε η Τροχαία από το σημείο του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε τα όσα είχαν διαπιστώσει οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της τροχαίας, έχουν καταγραφεί από τις κάμερες, αλλά έχει παραδεχθεί και ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου. Η εικόνα που έδωσε είναι του 23χρονου να ανεβαίνει κανονικά από την πλατεία Συντάγματος την Βασιλίσσης Σοφίας, με το φανάρι της εισόδου της Βουλής πράσινο.

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, προς πλατεία Συντάγματος, και ξαφνικά έστριψε αριστερά για να μπει μέσα στην Βουλή, κάτι που απαγορεύεται αφού δεν υπάρχει στο σημείο αυτό σηματοδότης προς το εσωτερικό του Κοινοβουλίου. Ο 23χρονος αιφνιδιάστηκε, δεν πρόλαβε να σταματήσει με αποτέλεσμα η μηχανή του να “καρφωθεί” στο πίσω δεξιό μέρος του αυτοκινήτου.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σε αυτήν την υπόθεση και ορισμένα από αυτά διατυπώνει η “Εφημερίδα των Συντακτών” σε δημοσίευμά της. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

● Γιατί δεν συνελήφθη αμέσως ο οδηγός του υπηρεσιακού;
● Πού ήταν ο άνδρας της Τροχαίας που οφείλει να δίνει το σήμα για την επικίνδυνη στροφή;
● Είναι υπόλογος ο τροχονόμος που απομάκρυνε θυμωμένος τον αυτόπτη μάρτυρα;
● Με πόση ταχύτητα έστριψε το υπηρεσιακό ώστε όχι απλά να χτυπήσει αλλά να αφήσει στον τόπο το θύμα;
● Κατασχέθηκε άμεσα το υλικό από τις δεκάδες κάμερες;
● Γιατί απομακρύνθηκε αμέσως το όχημα πριν φτάσει η σήμανση της Τροχαίας για να αποτυπώσει και να φωτογραφίσει το καθετί, όπως συμβαίνει πάντα σε σοβαρά τροχαία;
● Γιατί, τέλος, παρ’ ότι οι ένστολοι που αναλαμβάνουν την αστυνομική φρούρηση έχουν κατάλληλη εκπαίδευση και το αρ. 43 του Νόμου προβλέπει την υποχρέωσή τους σε περίπτωση τροχαίου να σκύψουν πάνω από το θύμα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ο οδηγός τελικά φυγαδεύτηκε;

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε μιλώντας στον ANT1 ότι το οπτικοακουστικό υλικό θα αποσαφηνίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας, αρμόδιο για την ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, συγκρούστηκε με την μηχανή του άτυχου νεαρού. Ο κ. Χρονόπουλος χαρακτήρισε την αντίδραση της αστυνομίας για το περιστατικό με τον τροχονόμο “άμεση”. “ Τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να είναι μακριά από εμάς. Οι μηχανισμοί υπάρχουν, δεν θέλω να προκαταβάλω ενέργειες της διοίκησης αλλά το έχουμε δει ότι υπάρχει άμεση αντίδραση από τη μεριά τη δική μας προκειμένου να διορθώνονται τέτοιου είδους περιπτώσεις”, είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Με πληροφορίες από Εφ.Συν., Sputniknews.gr, ANT1, CNN.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την πιθανότητα κυρώσεων στο Ισραήλ συζητούν οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Συνέχεια στην κόντρα με τον Κασσελάκη δίνει ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα

Νετανιάχου: «Ατύχημα» το χτύπημα στη Ράφα-Διεθνής κατακραυγή

Προσομοίωση εισβολής στο Λίβανο παραδέχθηκε ο στρατός του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα