ΑΘΗΝΑ
18:09
|
26.04.2024
Διεξάγονται συνομιλίες με την Κούβα για την προμήθεια του κουβανικού εμβολίου κατά της Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο “πάγωμα” της χορήγησης άδειας χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca προχώρησε και η Βενεζουέλα μετά το ντόμινο των αναστολών χορήγησής του στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροέδρου της Βενεζουάλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, οι Αρχές της χώρας δεν θα εγκρίνουν, ούτε θα χορηγήσουν άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορoνοϊό “εξαιτίας των παρενεργειών (θρομβοεμβολικά επεισόδια) που έχει στους ασθενείς”.

“Η Βενεζουέλα δεν θα δώσει άδεια για το εμβόλιο της AstraZeneca για χρήση στη διαδικασία ανοσοποίησης του πληθυσμού μας λόγω των καταστάσεων και των επιπλοκών που έχουν παρουσιαστεί σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί” ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες.

Η αντιπρόεδρος τόνισε ακόμη ότι η χώρα έχει καταγγείλει την Αγγλία, η οποία δεσμεύει τον χρυσό της Βενεζουέλας, προκειμένου να καταφέρει να έχει πρόσβαση στα υπόλοιπα εμβόλια που υπάρχουν στον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας κρατά περίπου 1,13 δισ. δολάρια σε χρυσό Βενεζουέλας και αρνείται να δώσει στην εκλεγμένη κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο πρόσβαση ή να τα μεταφέρει σε άλλη τράπεζα.

Σε έκθεση, από την ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αλίνα Ντουχάν, που δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο μήνα, διαπιστώνεται ότι ο λαός της Βενεζουέλας συνεχίζει να υποφέρει πάρα πολύ εξαιτίας των αμερικανικών και διεθνών κυρώσεων.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης, ότι οι κυρώσεις έχουν οδηγήσει σε μεγάλες ελλείψεις σε νερό, φάρμακα, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα, οδηγώντας σε επισιτιστική ανασφάλεια 2,5 εκατομμύρια Βενεζουελάνους.

Η Ντουχάν, ζήτησε τον άμεσο τερματισμό των αμερικανικών και συμμαχικών κυρώσεων έναντι της Βενεζουέλας, τονίζοντας ότι οι “επαναλαμβανόμενες αρνήσεις τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πορτογαλία για την απελευθέρωση περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας ακόμη και για την αγορά φαρμάκων, εμβολίων και προστατευτικών συσκευών … εμποδίζει την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της Covid-19”.

Tέλος, η αντιπρόεδρος της Βενεζουάλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, εξήγησε ότι έχουν γίνει συνομιλίες με αρκετούς παρόχους εμβολίων για να διασφαλιστεί η ανοσοποίηση ολόκληρου του πληθυσμού τους επόμενους μήνες, τονίζοντας ότι διεξάγονται συνομιλίες με την Κούβα για την προμήθεια του κουβανικού εμβολίου κατά της Covid-19.

Το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 527 κρούσματα στη χώρα. Από αυτά 102 εντοπίστηκαν στο Καράκας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για τη θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα