ΑΘΗΝΑ
22:47
|
25.04.2024
«Δεν βλέπει καμμία κρίση» στην Εκκλησία, δηλώνει σε συνέντευξή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Καμμία κρίση» δε βλέπει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όπως δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο τηλεοπτικό δίκτυο του νησιού Κυπριακοί Καιροί (Cyprus Times). Παρά την εσωτερική, εμφανή και συνεχώς παρούσα διχοτόμηση της Εκκλησίας του νησιού που ο ίδιος έχει προκαλέσει, όχι μόνον δήλωσε πως όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει «καμμία κρίση» – αν και άλλα έλεγε στο παρελθόν όταν ο ίδιος αποφάσιζε και διέτασσε, αγνοώντας τους εκκλησιαστικούς κανόνες-, προσθέτοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των μελών της Ιεράς Συνόδου εάν δεν δέχονται τη δική του άποψη: «Το εξήγησα μεν, δεν ήθελαν δε να καταλάβουν. Δε με ενδιαφέρει», είπε συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν να φερθεί αντικανονικά και πραξικοπηματικά το περασμένο φθινόπωρο, βάζοντας την Εκκλησία σε δοκιμασία. 

Στην ίδια συνέντευξη χαρακτήρισε μεν «λάθος» την στάση της ρωσικής Ορθοδοξίας αλλά, από την άλλη, αναφέρθηκε στη σειρά των γεγονότων , από τη μεγάλη Σύνοδο ως σήμερα, έτσι ώστε ένα μεγάλο και σοβαρό εκκλησιαστικό ζήτημα, το σχίσμα στην Εκκλησία, να εμφανίζεται ωσάν να οφείλεται σε… πεισματάκια πατριαρχών. 

Αναφερόμενος, δε, και στο θέμα της διαδοχής του, ο Κύπρου Xρυσόστομος ανέφερε: «δεν πρόκειται ούτε να παραιτηθώ αλλά ούτε να ενδιαφερθώ για διάδοχο, δε μου πέφτει λόγος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα