ΑΘΗΝΑ
04:52
|
27.04.2024
Άλλα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ με φόντο τις συνομιλίες στη Μόσχα για την αποκλιμάκωση της βίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εννέα μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη ελικόπτερο στο κεντρικό τμήμα της χώρας αργά το βράδυ της Τετάρτης (17/3) και άλλα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ειρηνευτική διαδικασία στη χώρα.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το υπουργείο Άμυνας, αναφέρεται ότι διενεργείται έρευνα για τη συντριβή, που έγινε στην επαρχία Μαϊντάν Ουαρντάκ, ενώ διευκρινίζεται πως τα θύματα είναι οι χειριστές του ελικοπτέρου και στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων.

Πηγή προσκείμενη στην αφγανική Πολεμική Αεροπορία και τοπικός αξιωματούχος δήλωσαν στο Reuters ότι το ελικόπτερο χτυπήθηκε από πύραυλο καθώς απογειωνόταν.

Την ίδια μέρα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 11 τραυματίστηκαν όταν βόμβα τοποθετημένη στην άκρη δρόμου πυροδοτήθηκε πλήττοντας διερχόμενο λεωφορείο που μετέφερε δημόσιους λειτουργούς στην Καμπούλ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν επιβεβαίωσε τον απολογισμό. Αξιωματούχος ανέφερε πως το λεωφορείο μετέφερε δημόσιους λειτουργούς.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των εξεγερμένων Ταλιμπάν αντιμετώπισαν πολλαπλές δυσκολίες μέχρι να σημειώσουν πρόοδο, εν μέσω διεθνών εκκλήσεων για μείωση της βίας. Στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας, οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί να μην διαπράττουν μεγάλες επιθέσεις σε αστικά κέντρα. Εντούτοις, τους τελευταίους μήνες σημειώνεται σε μεγάλες πόλεις ένα κύμα στοχευμένων επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων, δικαστών, γιατρών, πολιτικών και θρησκευτικών αξιωματούχων καθώς και υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις οποίες οι αφγανικές αρχές και οι ΗΠΑ αποδίδουν στους Ταλιμπάν.

Η συντριβή του ελικοπτέρου και έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ σημειώθηκαν την ημέρα που απεσταλμένοι της κυβέρνησης, των Ταλιμπάν και χωρών-κλειδιών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, συναντώνται στη Μόσχα για συνομιλίες με σκοπό να δοθεί ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία και να αποκλιμακωθεί η βία που εξακολουθεί να μαίνεται στην εμπόλεμη χώρα της Ασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα