ΑΘΗΝΑ
23:02
|
25.04.2024
Φέρεται να δήλωσε στην Αστυνομία πως “αγαπά τον Θεό και τα όπλα” – Ανησυχία για τα κρούσματα βίας κατά Ασιατών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κατηγορία της δολοφονίας οκτώ ανθρώπων απαγγέλθηκε σε βάρος του υπόπτου για τις επιθέσεις σε τρία ινστιτούτα μασάζ και σπα της Ατλάντας στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ. Οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει εάν επρόκειτο για έγκλημα φυλετικού μίσους καθώς έξι από τα οκτώ θύματα ήταν γυναίκες ασιατικής καταγωγής. Οι αστυνομικές αρχές της Ατλάντας έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα τεσσάρων θυμάτων.

Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε και είναι ο Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες για δολοφονία και για σωματική βλάβη. Ο σερίφης της Κομητείας Τσερόκι, Φρανκ Ρέινολντς, δήλωσε ότι ο ύποπτος ενδέχεται να ήταν προαγωγός ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε στις αρχές ότι είναι “σεξομανής”.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ανέφερε σε ρεπορτάζ ότι ο Λονγκ δήλωσε στους ανακριτές ότι στη ζωή του “αγαπά δύο πράγματα: τον Θεό και τα όπλα”. Ο συλληφθείς από την περιοχή Γούντστοκ της Τζόρτζιας ομολόγησε ότι είναι ο δράστης των πυροβολισμών, αλλά αρνήθηκε ότι τα φυλετικά κίνητρα. Σύμφωνα με την αστυνομία οι γονείς του συνέδραμαν τις αρχές στην ταυτοποίηση του δράστη.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο απότομης αύξησης των εγκλημάτων κατά των Ασιατών-Αμερικανών. Η ασιατική κοινότητα των ΗΠΑ στοχοποιείται ως υπεύθυνη για την εξάπλωση της πανδημίας.

Στην Ουάσινγκτον πραγματοποιήθηκε αγρυπνία στη μνήμη των θυμάτων, με τους ανθρώπους ασιατικής καταγωγής να εκφράζουν θυμό και αγανάκτηση για τις επιθέσεις. Περίπου 100 άτομα διαδήλωσαν στην Chinatown και άναψαν κεριά, θρηνώντας τις οκτώ ζωές που χάθηκαν στην Ατλάντα.

“Είναι τρομακτικό να είσαι γυναίκα ασιατικής καταγωγής οπουδήποτε στις ΗΠΑ”, δήλωσε μια γυναίκα στο BBC. Είπε ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει, αφού της είπαν οι γονείς της να μείνει σιωπηλή για το ρατσισμό που βίωσε ενώ μεγάλωνε. “Δεν θα καταπολεμήσουμε τον ρατσισμό με τον ρατσισμό”, τόνισε ένας Κορεάτης-Αμερικανός άντρας και πρόσθεσε, “θα τον πολεμήσουμε με ενότητα”.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα