ΑΘΗΝΑ
07:03
|
03.05.2024
Τραμπούκικη επίθεση δέχθηκαν δύο αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών από δύο άνδρες που παρίσταναν τους αστυνομικούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραμπούκικη επίθεση με αφορμή τα γκράφιτι με τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 που φιλοτέχνησε ο ακροδεξιός γκραφιτάς με το όνομα Εύρυτος στην Αργυρούπολη από δύο άνδρες οι οποίοι παρίσταναν τους αστυνομικούς καταγγέλλουν δύο αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών στην Αργυρούπολη.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει το notia.gr δύο άτομα προσέγγισαν τα παιδιά τα οποία βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο επιστρέφοντας στο σπίτι τους. Όταν κατέβηκαν, επί της λεωφόρου Κύπρου, τους πλησίασαν δύο άγνωστοι κάνοντας τους «έλεγχο» και ρωτώντας τους εάν είναι εκείνοι οι οποίοι μουτζούρωσαν τα γκράφιτι.

Τα δύο αδέλφια απάντησαν ότι δεν έχουν κάποια σχέση και τους ρώτησαν ποιοι είναι. Οι δύο άνδρες απαντώντας ότι είναι δήθεν αστυνομικοί, όταν τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες γρονθοκόπησαν το ένα από τα παιδιά και έφυγαν.

Ωστόσο τα δύο αδέλφια συγκράτησαν τις πινακίδες του κόκκινου αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και μαζί με τον πατέρα τους κατέθεσαν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, συνελήφθη ένας 50χρονος ενώ ο άλλος δράστης, οποίος φέρεται ότι χτύπησε το ένα παιδί, δεν έχει εντοπιστεί. Ο 50χρονος, ο οποίος δεν είναι κάτοικος Αργυρούπολης και φέρεται ότι ανήκει σε γνωστή «ομάδα επιτήρησης» που είχε εμφανιστεί σε παρέλαση του δήμου, κατέθεσε στην αστυνομία ότι βρισκόταν με το άλλο άτομο, στην πόλη, χωρίς την υπόδειξη κανενός, για να προστατεύσουν από βανδαλισμούς την τοιχογραφία του Εύρυτου, μετά την πορεία της Κυριακής (στην οποία δεν προκύπτει πως συμμετείχαν οι ανήλικοι), γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για το ενδεχόμενο στοχοποίησης από ακροδεξιές ομάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα