ΑΘΗΝΑ
10:22
|
18.04.2021
Οι τρεις σκανδιναβικές χώρες εξακολουθούν να φρενάρουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Nορβηγία, Σουηδία και Δανία δεν θα ξεκινήσουν εκ νέου την χορήγηση του εμβολίου των AstraZeneca και του Πανεπιστημίου Οξφόρδης κατά της νόσου COVID-19, παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αποφάνθηκε χθες ότι είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό».

Και οι τρεις σκανδιναβικές χώρες δήλωσαν ότι θα επανεξετάσουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ότι, δηλαδή, τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό, όπως αναφέρει το Euronews.

Οι αποφάσεις τους έρχονται σε αντίθεση με τη στάση που υιοθετούν οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζουν από σήμερα την επανεκκίνηση των εμβολιασμών με το ενέσιμο σκεύασμα της AstraZeneca, μετά τη δήλωση του Eυρωπαικού Οργανισμού Φαρμάκων.

“Λόγω των πολλών σοβαρών περιπτώσεων στη Νορβηγία, θέλουμε να εξετάσουμε διεξοδικά την κατάσταση προτού καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα”, δήλωσε ο Γκέιρ Μπάλκχολμ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Λοιμώξεων στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. “Θα χρειαστεί λίγος χρόνος και θα προβούμε σε ενημέρωση στο τέλος της επόμενης εβδομάδας”, πρόσθεσε.

H σουηδική υπηρεσία δημόσιας υγείας από την πλευρά της, δια στόματος του επικεφαλής Άντερς Τέγκνελ, διευκρινίζοντας ότι η εθνική ρυθμιστική αρχή διερευνά περιπτώσεις θρομβώσεων μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca τόνισε: “Ελπίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε καλύτερα αυτό το εμβόλιο στο μέλλον”.

Στη Δανία, οι υγειονομικές αρχές υποστήριξαν ότι παρατηρήθηκαν περιπτώσεις σοβαρών αλλά σπάνιων θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με το ενέσιμο σκεύασμα της AstraZeneca κατά της νόσου Covid- 19 και επισήμαναν ότι θα επανεξετάσουν την αξιολόγηση του Eυρωπαικού Οργανισμού Φαρμάκων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη συνέντευξη τύπου σήμερα Παρασκευή (19/3) ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca «δεν συνδέεται» με αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολής

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Καραντίνα στους ταξιδιώτες από Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή, Νότια Αφρική

Σε δραματική κατάσταση η Ινδία λόγω έξαρσης της πανδημίας

Στιγμές μιας όχι και τόσο γνωστής Επανάστασης, εκείνης του 1821 (μέρος δεύτερο)

Πυρκαγιά σε Μεταξουργείο και Ν. Ερυθραία με έναν νεκρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα