ΑΘΗΝΑ
17:09
|
23.04.2024
Οι Φιλιππίνες θα λάβουν 2 εκατ. δόσεις τον Απρίλιο, ενώ η κυβέρνηση συζητά με το ινστιτούτο Gamaleya για να εξασφαλίσει 5-10 εκατ. δόσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε τη χορήγηση άδειας επείγουσας χρήσης του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Οργανισμού, Έρικ Ντομίνγκο.

«Αποφασίζεται ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την έγκριση της άδειας και ότι το όφελος από τη χρήση του εμβολίου υπερτερεί των γνωστών και πιθανών κινδύνων», πρόσθεσε ο Έρικ Ντομίνγκο.

Το Sputnik V είναι το τέταρτο εμβόλιο που εγκρίνεται στο αρχιπέλαγος της νοτιοανατολικής Ασίας, που αντιμετωπίζει έξαρση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα.

Με βάση τα προσωρινά δεδομένα από τις τρέχουσες κλινικές δοκιμές του Σταδίου 3, το εμβόλιο Sputnik V είναι 91,6% αποτελεσματικό στην πρόληψη έναντι της COVID-19.

Ο Ντομίνγκο πρόσθεσε επίσης ότι το Sputnik V μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, διευκρινίζοντας ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου καλύπτει όλες τις ηλικιακές ομάδες.

“Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο που καταγράφηκαν είναι «ως επί το πλείστον ήπιες και παροδικές” συμπλήρωσε.

Οι Φιλιππίνες αναμένεται να λάβουν δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V τον Απρίλιο, ενώ η κυβέρνηση συζητά με το ινστιτούτο Gamaleya για να εξασφαλίσει πέντε έως 10 εκατομμύρια δόσεις.

Μέχρι χθες Πέμπτη, οι Φιλιππίνες είχαν καταγράψει σχεδόν 641.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και σχεδόν 12.900 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Η ασιατική χώρα είναι αντιμέτωπη με νέα έξαρση των κρουσμάτων, τα οποία ξεπερνούν τις τελευταίες ημέρες το όριο των 5.000 ημερησίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα