ΑΘΗΝΑ
08:05
|
18.05.2024
Απελευθέρωση του Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου μετά την επεισοδιακή σύλληψή του στην τουρκική βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αστυνομικές αρχές εισέβαλαν νωρίς το πρωί στο τουρκικό κοινοβούλιο, ενώ ο Ομέρ Φαρούκ Γκεργερλίογλου, βουλευτής του HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), βρισκόταν στα γραφεία του κόμματος, τον προσήγαγαν με τη βία στο αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, υπό το βάρος και της παγκόσμιας κινητοποίησης φορέων και Διεθνών Οργανισμών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος βρισκόταν ήδη 5 μέρες στο κτήριο υπερασπιζόμενος το βουλευτικό του αξίωμα και τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που ανέδειξαν τον ίδιο και το HDP ως την τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Επί πέντε ημέρες ζητούσε με δημοσιεύσεις του από τον δημοκρατικό λαό της Τουρκίας να αγωνιστεί ενάντια στην αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας της δικής του και άλλων βουλευτών του κόμματος, και να αντιταχθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει το φιλοκουρδικό HDP. 

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας ζήτησε εντός της εβδομάδας τη διάλυση του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών ΗDP, κλιμακώνοντας την πίεση σε βάρος του τρίτου μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023 ή της πιθανής επίσπευσής τους. 

Στις 19 Μαρτίου ο Γκεργκερλίογλου είχε δηλώσει με ανάρτησή του στο Twitter: Βρίσκομαι στο Κοινοβούλιο. Αγωνιζόμαστε για την δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα αντισταθούμε. Θα είμαστε στις επάλξεις του αγώνα έως ότου επικρατήσει  η δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Δεν θα υποχωρήσουμε!… Συνεχίζω τον αγώνα ώστε να τερματισθεί αυτό το απάνθρωπο καθεστώς. Μην μας εγκαταλείπετε!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο εμπαιγμός των ΗΠΑ με την πλωτή αποβάθρα στη Γάζα

Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα