ΑΘΗΝΑ
07:13
|
03.05.2024
Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον πρόσφατο ξυλοδαρμό ανηλίκου με αφορμή το γκράφιτι του ακροδεξιού γκραφιτά Εύρυτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τον πρόσφατο ξυλοδαρμό ανηλίκου από άνδρες που παρίσταναν τους αστυνομικούς με αφορμή το γκράφιτι με τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 που φιλοτέχνησε ο ακροδεξιός γκραφιτάς με το όνομα Εύρυτος στην Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας οι δράστες είναι μέλη της παραστρατιωτικής, ακροδεξιάς οργάνωσης «ΟΔΕΥΩ – Ομάς Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας». Πρόκειται για ομάδα ενστόλων παραστρατιωτικών (πρώην «Κίνημα Ελλήνων Εφέδρων Πολιτών-Οπλιτών»), που παρέλασαν προκλητικά ως άγημα στην περιοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018, φορώντας στολές παραλλαγής, φούμο στο πρόσωπο και εξοπλισμό καταδρομέων, φωνάζοντας συνθήματα για τα ΟΥΚ και τη Μακεδονία.

Η συγκεκριμένη ομάδα εφέδρων είχε αναλάβει και την περιφρούρηση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με πρωτοβουλία της Πατριωτικής Ενωσης-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ». Θεωρείται πως το συγκεκριμένο μόρφωμα είχε την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής και της ναζιστικής ΛΕΠΕΝ του πρώην χρυσαυγίτη Χρήστου Ρήγα, ενώ την παρουσία ακροδεξιών ομάδων στην παρέλαση του 2018 είχε στηρίξει και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης,  Γ. Κωνσταντάτος, γράφοντας μάλιστα ότι η εμφάνισή της «ενόχλησε κάποιους εθνομηδενιστές της πόλης μας οι οποίοι είναι λάτρεις των Σκοπιανών και ονειρευόντουσαν το αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει ένα γιγάντιο Ηot Spot παράνομων μεταναστών».

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω «καλλιτέχνης» που ζωγραφίζει ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και είχε απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε δημάρχους ανά την χώρα να τον καλέσουν για να κοσμήσει τα κέντρα των πόλων με τις δημιουργίες του, βρήκε ανταπόκριση πρώτα από τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της δημοτικής αντιπολίτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα