ΑΘΗΝΑ
07:58
|
02.05.2024
Οι δύο γερουσιαστές κάλεσαν με επιστολή τους το υπουργείο Εξωτερικών να επισπεύσει τις κυρώσεις εκείνες που θα σταματήσουν την κατασκευή του Nord Stream 2.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Δημοκρατικοί γερουσιαστές κάλεσαν με επιστολή τους το υπουργείο Εξωτερικών και τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να επισπεύσει τις κυρώσεις εκείνες που θα σταματήσουν την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία σε χώρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, και η γερουσιαστής Τζιν Σαχίν, επικεφαλής της υποεπιτροπής που είναι αρμόδια για την Ευρωπη, ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να επιβάλουν κυρώσεις που να σταματούν την κατασκευή του αγωγού. «Σας προτρέπουμε όπως η εφαρμογή κυρώσεων κατά του Nord Stream 2 να επιταχυνθεί για να ανταπεξέλθει στην κρισιμότητα των στιγμών», σημειώνουν στην επιστολή τους οι δύο γερουσιαστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγωγός, του οποίου το κόστος κατασκευής υπολογίζεται σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια και επιβαρύνει την σχεδόν κρατική ρωσική εταιρία Gazprom, εκτιμάται πως είναι έτοιμος σε ποσοστό 94% και πρόκειται να ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι ώρας το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει δώσει απάντηση στο αίτημα των δύο γερουσιαστών.

Η επιστολή έρχεται σε μια περίοδο όξυνσης των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου κατά του Ρώσου ομολόγου του.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα