ΑΘΗΝΑ
12:58
|
15.04.2021
Οι φόβοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ για το μετεκλογικό σκηνικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπηρεσίες ασφαλείας στο Ισραήλ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη εισβολή στη δική τους Βουλή, Κνεσέτ, ίδια με εκείνη που συνέβη στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών από οπαδούς του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ οι αρχές ήδη καταστρώνουν σχέδια, εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για το σενάριο μιας μεταφοράς των γεγονότων του Καπιτωλίου στην Κνεσέτ λόγω των σημερινών βουλευτικών εκλογών και της πολιτικής όξυνσης στη χώρα.

Σήμερα περίπου 6,6 εκατομμύρια Ισραηλινοί προσέρχονται στις κάλπες για τέταρτη φορά σε διάστημα περίπου δύο ετών για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση και τα νέα μέλη της Κνεσέτ. Η Φρουρά της Κνεσέτ μαζί με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας δεν αποκλείει το σενάριο οι “εισβολείς” της Κνεσέτ να είναι ψηφοφόροι δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα που θα βγάλουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο “Κανάλι 13” του Ισραήλ η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Σιν Μπέιτ μαζί με τη γενική εισαγγελία έχουν στήσει ένα “ειδικό χώρο” εντός της Κνεσέτ για την παρακολούθηση τυχόν ύποπτων κινήσεων και συγκεντρώσεων εκτός του κτιρίου.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν επικράτηση του συντηρητικού κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου με πιθανή εξασφάλιση 30 εδρών στην Κνεσέτ. Πολλοί είναι όμως οι δυσαρεστημένοι με τον Νετανιάχου Ισραηλινοί και τον κατηγορούν για διαφθορά αλλά και καταστολή των πολιτικών τους ελευθεριών. Στις 20 Μαρτίου, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση έξω από την Κνεσέτ με αίτημα την παραίτηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πλήθος των διαδηλωτών έφτανε τα περίπου  50.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιανουαρίου εκατοντάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο ενώ το Κογκρέσο συνεδρίαζε για να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές. Πέντε άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από 24 έως 27 Ιουνίου το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Τα εμβόλια δεν τα φέρνει ο καπιταλισμός αλλά τα δημόσια κεφάλαια

Ο Τζον Κλιζ “σφάζει” με το χιούμορ του την πολιτική ορθότητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα