ΑΘΗΝΑ
09:22
|
19.04.2024
Όταν ο ρώσος πρωθυπουργός έτεινε το χέρι του για χειραψία και εσέπραξε...αγκώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια αμήχανη στιγμή μοιράστηκαν ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν και ένα μέλος της επιτροπής υποδοχής κατά τη διάρκεια της άφιξής του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σήμερα Τετάρτη στις δύο το μεσημέρι.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός που είχε μόλις κατέβει από τα σκαλιά του αεροσκάφους, έσπευσε να κάνει χειραψία στο μέλος της επιτροπής που τον υποδέχτηκε παρουσία άλλων αξιωματούχων και τιμητικού αγήματος. Αντί όμως να λάβει χέρι, ο Μιχαήλ Μισούστιν έλαβε αγκώνα, όπως ορίζει το πρωτόκολλο ενόψει πανδημίας.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, που εκπροσωπεί την Μόσχα στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις δύο το μεσημέρι.

Σημειώνοντας ότι το 2021 είναι Eτος Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας, ο Πρωθυπουργός, στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και τους δύο λαούς – στις σχέσεις που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “έρχονται από πολύ μακριά και είναι στα χέρι μας και να βαδίσουν πολύ μακριά”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, στη συνάντηση του Μαξίμου τέθηκαν θέματα που αφορούν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των μεταφορών, του πολιτισμού και άλλους.

Στις 18:15 ο Ρώσος πρωθυπουργός θα μεταβεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου μαζί με όλους τους προσκεκλημένους θα τον υποδεχθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας των Αθηνών θα λάβει ο Μισούστιν – Τι θα συζητήσει με Μητσοτάκη 10:24Στις 20:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων στις 09:20 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια στις 10.00 θα ακολουθήσει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υψηλών προσκεκλημένων.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Πέμπτη, στις 11:30, για τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα