ΑΘΗΝΑ
10:13
|
19.04.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στις 25 Μαρτίου.

Στο μήνυμά του ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρεται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας των δύο λαών, αλλά και στη διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση. Καταλήγει ευχόμενος ευημερία και ευμάρεια στον ελληνικό λαό.

Η επιστολή

“Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια.

Μετά τιμής,

Βλ.Πούτιν”

Επίσκεψη του Μιχαήλ Μισούστιν

Σημειώνεται, ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Ελλάδα για να εκπροσωπήσει την Μόσχα για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των μεταφορών, του πολιτισμού και άλλους.

Ο Μισούστιν θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλης των Αθηνών σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της Ρωσίας στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας την περίοδο 1821-1829.

Το μετάλλιο θα απονείμει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Την Παρασκευή έχει διοργανωθεί από τον Ελληνο-Ρωσικό και Κυπριακό σύνδεσμο φιλίας στη Μόσχα διαδικτυακό συνέδριο για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Από εχθές, Τρίτη (23/3) βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά και η φρεγάτα “Ναύαρχος Κασατόνοβ” του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας. Η φρεγάτα θα παραμείνει έως και την Παρασκευή (26/3), στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στην αρχαιότερη κοιτίδα των Ελλήνων της Ρωσίας, στην Αζοφική, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη εκδήλωση για το Κοινό Έτος Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, όπως ονομάστηκαν οι εορτασμοί των 200 ετών του 1821. Υπενθυμίζεται ότι στην τότε Ρωσική Αυτοκρατορία ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία, ενώ η Ρωσία, μαζί με τη Γαλλία και την Αγγλία, συνέδραμαν αποφασιστικά στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα