ΑΘΗΝΑ
23:13
|
23.05.2024
“Προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί”, είπε η υπουργός Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση της κυβέρνησης με την εταιρεία Cisco για την τηλεκπαίδευση πέρασε στην αντεπίθεση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση “αδιανόητα ψέματα”.  

H Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι η παροχή των υπηρεσιών της Cisco ήταν δωρεάν την ίδια ώρα που η δημοσιευμένη σύμβαση κάνει λόγο για 154.000 άδεις προς 14 ευρώ η κάθε μία κάτι παραπάνω, δηλαδή, από 2 εκατομμύρια ευρώ. “Ως εδώ, τα ψέματα πια είναι αδιανόητα”, τόνισε η υπουργός Παιδείας σημειώνοντας το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021. “Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημόσιο”, είπε η κ. Κεραμέως στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για ψέματα

Στη συνέχεια όπως είπε, για να μην δαπανηθούν νέα κονδύλια, το Υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει σε αυτή τη διαδικασία προϊόντα της ίδιας εταιρίας. Σχετικά με το κόστος τόνισε ότι η κάθε άδεια για τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ το χρόνο.

Το δεύτερο  ψέμα σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, είναι ότι δόθηκαν προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών στην Cisco. Απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Μιλώντας για την παρούσα κατάσταση και την εξ αποστάσεως λειτουργία των σχολείων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι για το ζήτημα γίνονται τακτικές συζητήσεις με τους ειδικούς και ότι η επιθυμία είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν.

Σημείωσε ότι οι αποφάσεις για το εάν θα διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία θα ληφθούν όταν θα έχει όταν διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα για το διάστημα που τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια σκέψη για να πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσα στο Πάσχα και επανέλαβε ότι είναι υπό συζήτηση μια μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου και ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δρομολογούνται για να γίνουν κανονικά τον Ιούνιο. 

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανεξάρτητος υποψήφιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν στις εκλογές της 4ης Ιουλίου

Βαλίτσες για Ραμάλα φτιάχνει ο Κασσελάκης, μετά την κόντρα με τον Ισραηλινό πρέσβη

Το πλοίο Yannis στόχος των Χούθι της Υεμένης

Το πρώτο TikTok βίντεο του Κουτσούμπα με μουσική Μαρίνας Σάττι (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα