ΑΘΗΝΑ
05:34
|
25.04.2024
Εξαγριωμένοι γονείς, μαθητές αλλά και ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας ζήτησαν την απόλυση του δασκάλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αναστολή τέθηκε δάσκαλος θρησκευτικής εκπαίδευσης στο Γιόρκ της δυτικής Αγγλίας γιατί έδειξε καρτούν του προφήτη Μωάμεθ σε μαθητές του.

Εξαγριωμένοι γονείς και μαθητές αλλά και ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας, έξω από σχολείο Batley Grammar στο δυτικό Γιόρκσαιρ, ζητούσαν χθες 25/3, την απόλυση του δασκάλου.

Περισσότεροι από 50 μουσουλμάνοι διαδηλωτές επέστρεψαν για δεύτερη μέρα σήμερα το πρωί, απαιτώντας την απόλυση του δασκάλου που φέρεται να έδειξε κινούμενα σχέδια του Προφήτη Μωάμεθ σε μαθητές.

“Η παραίτησή του πρέπει να πραγματοποιηθεί αμέσως. Έχει προσβάλει 2 δισεκατομμύρια μουσουλμάνους στον πλανήτη” διαμαρτυρόταν ο Μωάμεθ Χουσεΐνοι, μέλος της ομάδας “Σκοπός της Ζωής”, έξω από την πύλη του σχολείου.

Αστυνομικοί μπλόκαραν τις εισόδους προσπαθώντας να επιβάλουν την τάξη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο διευθυντής του σχολείου, Μπάτλευ Γκράμαρ, έθεσε τον καθηγητή σε αναστολή.

Τα στοιχεία μέχρι τώρα είναι ασαφή καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό ποια ακριβώς εικόνα παρουσιάστηκε τελικά στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, οι γονείς είπαν ότι επρόκειτο για “γαλλικές” καρικατούρες -πιθανώς εκείνες που δημοσίευσε το Charlie Hebdo το 2012.

Ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε ταπεινή συγγνώμη από τους γονείς των παιδιών του σχολείου, όπου σχεδόν τα τρία τέταρτα των μαθητών προέρχονται από μειονοτικές εθνοτικές ομάδες .

Υπενθυμίζεται, ότι οι εικόνες αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογία για μια σειρά πολύνεκρων επιθέσεων τζιχαντιστών το 2015 στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Οι επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 εναντίον της συντακτικής ομάδας του σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού “Σαρλί Εμπντό”, εναντίον μιας αστυνομικού και ενός εβραϊκού παντοπωλείου είχαν στοιχίσει τη ζωή 17 ανθρώπων.


Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο δάσκαλος είχε προετοιμάσει τα παιδιά για το τι επρόκειτο να τους δείξει, ενώ μια άλλη εκδοχή θέλει στα παιδιά να παρουσιάστηκε ένα καρτούν από έναν Δανό γελοιογράφο που προκάλεσε επίσης παγκόσμιες διαδηλώσεις όταν δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2006.

Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας καταδίκασε χθες το βράδυ 25/3, τις “απειλές και τον εκφοβισμό” που αντιμετώπισε ο δάσκαλος αφού τέθηκε σε αναστολή, χαρακτηρίζοντας “εντελώς απαράδεκτες”, τις διαμαρτυρίες έξω από το σχολείο και προσθέτοντας ότι επιτρέπεται στους εκπαιδευτικούς να εκθέσουν τους μαθητές σε “προκλητικά ή αμφιλεγόμενα” ζητήματα.

Πηγή: dailymail.co.uk

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα