ΑΘΗΝΑ
09:59
|
27.10.2021
Αλλαγές στο χάρτη του covid-19 ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανήγγειλε αλλαγές στο χάρτη των λοιμώξεων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι από αύριο, Σάββατο 27 Μαρτίου, μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν από αύριο οι περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Πέλλας, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Κιλκίς και ο δήμος Βέροιας.

Από τη Δευτέρα αίρονται οι απαγορεύσεις για οικοδομικές εργασίες στο δήμο Λέρου.

Το λοκντάουν παρατείνεται για τουλάχιστον βδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς οι περιοχές αυτές, μεταξύ άλλων, παραμένουν στο βαθύ κόκκινο.

Εκθείασε το μέτρο των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test) και τόνισε ότι την ερχόμενη βδομάδα αναμένει την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων ώστε να εξεταστεί η κατάσταση με βάση τα τότε δεδομένα και να ληφθούν ανάλογα νεότερες αποφάσεις ώστε να ανακοινωθούν (εάν κριθεί κατάλληλο) από την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου.

Σχετικά με τα self-test

Σε σχέση με τα self test ανακοινώθηκε ότι θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές του Απρίλη. Τις πρώτες μέρες θα δοθεί προτεραιότητα στα άτομα έως 67 ετών, επειδή θεωρείται εργασιακά πιο ενεργή.

To σχέδιο της κυβέρνησης για τα self test από το Α έως το Ω

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα ακολουθήσει δεύτερο σε ειδική δομή.

Η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας συνοδεύεται από τους εργαζόμενους σε εστίαση, ναυτιλία, δικαστήρια, τουρισμό να υποβάλλονται εβδομαδιαία σε τεστ. Η κυβέρνηση θα επιβάλλει υποχρεωτικά τη διενέργεια self test μία φορά τη βδομάδα σε εκπαιδευτικούς όταν θα ανοίξουν τα σχολεία.

Οι ενημερώσεις και άλλες διαδικασίες σχετικές με τυχόν θετικά αποτελέσματα αυτοδιάγνωσης θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδα Selftesting.gov.gr.

Οι ειδικοί εκτίμησαν ότι ο εμβολιασμός εξελίσσεται ομαλά.

Σε ερώτηση για το διαγωνισμό προμήθειας των self-test και το ρόλο της Ζήμενς διέψευσαν ότι από τη μεριά των αρμόδιων αρχών γίνονται υστερόβουλες κινήσεις ή σκοτεινές διαδικασίες ώστε να ευνοηθούν συγκεκριμένες εταιρίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ώρα της κρίσης για τον Ζαΐχ Μπολσονάρου

Νέα πλατφόρμα για σχολικές κάρτες COVID-19 στα δημόσια σχολεία

Έρευνα για την ψωρίαση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα στις 29 Οκτώβρη

“Βολές” στην κυβέρνηση από το ΜέΡΑ25 για την αύξηση κρουσμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα