ΑΘΗΝΑ
08:07
|
01.12.2021
Πώς φαίνεται το προσαραγμένο τεράστιο “Ever Given” δίπλα στα “μικροσκοπικά” ρυμουλκά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κοσμοναύτης Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ απαθανάτισε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τη Διώρυγα του Σουέζ με το προσαραγμένο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Ever Given” που μπλοκάρει εδώ και έξι ημέρες τη διέλευση εκατοντάδων άλλων εμπορικών σκαφών.

“Μπορείς να το δεις τώρα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό” έγραψε στον λογαριασμό στο Instragram ο Ρώσος κοσμοναύτης σχολιάζοντας επίσης πόσο μικροσκοπικά φαίνονται δίπλα στο φορτηγό πλοίο τα ρυμουλκά που προσπαθούν να το αποκολλήσουν.

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι τα ρυμουλκά απεγκλώβισαν εν μέρει το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων . Ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού.

Το “Ever Given”, πλοίο με εκτόπισμα 220.000 τόνων, ανήκει στην ιαπωνική Shoei Kisen και το διαχειρίζεται η Evergreen Marine υπό την παναμαϊκή σημαία.

Ειδικά συνεργεία έσκαβαν χθες για να απομακρύνουν μέρος της όχθης της Διώρυγας, στην οποία το φορτηγό είχε προσαράξει διαγώνια, ώστε το σκάφος να μπορέσει να πλεύσει ξανά κανονικά, ανέφερε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ νωρίτερα χθες.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεγάλη επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων

Κοινή επιδρομή Ουγκάντας και Κονγκό κατά ισλαμιστών ανταρτών

Όταν ο Μητσοτάκης βάζει το χέρι του στις τσέπες των φτωχών ελέω πανδημίας

Στρατιώτης από το 301 ΕΒ: «Δεν έχει καμία δουλειά στα στρατόπεδά μας ο πρέσβης των ΗΠΑ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα