ΑΘΗΝΑ
11:17
|
25.04.2024
Ο πατέρας του δήλωσε ότι ο γιός του ανησυχεί ότι θα δολοφονηθούν τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απειλές για τη ζωή του δέχεται o καθηγητής Θρησκευτικών στο σχολείο Batley Grammar του δυτικού Γιόρκσαιρ, ο οποίος τέθηκε σε αναστολή στις 25/3 αφού παρουσίασε σε μαθητές του σκίτσο του Μωάμεθ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο καθηγητής που δεν κατονομάζεται για λόγους ασφαλείας, κρύβεται από την περασμένη εβδομάδα, αφού οι γονείς των Μουσουλμάνων μαθητών του διαμαρτυρήθηκαν επειδή τους έδειξε κατά τη διάρκεια του μαθήματος γελοιογραφία του Μωάμεθ που είχε λάβει από το γαλλικό περιοδικό “Charlie Hebdo”.

Ο πατέρας του καθηγητή δήλωσε ότι ο γιος του εγκατέλειψε την περιοχή, καθώς “ανησυχεί ότι θα δολοφονηθούν τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του”.

Ο πατέρας του καθηγητή επέκρινε τη διοίκηση του σχολείου που δεν στήριξε τον καθηγητή, καθώς και τον διευθυντή που φέρεται να ζήτησε ταπεινή συγγνώμη από τους γονείς των μαθητών του σχολείου, όπου σχεδόν τα τρία τέταρτα των παιδιών προέρχονται από μειονοτικές εθνοτικές ομάδες.

“Γιατί, λοιπόν, ο γιος μου θυματοποιείται έτσι; Το σχολείο έπρεπε να τον υποστηρίξει και να καταστήσει σαφές σε εκείνους που διαμαρτύρονται ότι εάν προκλήθηκε κάποιο αδίκημα, τότε δεν ήταν του γιου μου. Ήταν πολιτική του σχολείου να παρουσιαστεί αυτή η εικόνα, δεν ήταν μια ατομική απόφασή του” δήλωσε διαμαρτυρόμενος ο πατέρας.

Υπενθυμίζεται, ότι τα σκίτσα αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογία για μια σειρά πολύνεκρων επιθέσεων τζιχαντιστών το 2015 στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Οι επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 εναντίον της συντακτικής ομάδας του σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού “Σαρλί Εμπντό”, εναντίον μιας αστυνομικού και ενός εβραϊκού παντοπωλείου είχαν στοιχίσει τη ζωή 17 ανθρώπων.


Σύμφωνα με αναφορές, ο δάσκαλος είχε προετοιμάσει τα παιδιά για το τι επρόκειτο να τους δείξει.

Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας καταδίκασε τις “απειλές και τον εκφοβισμό” που αντιμετωπίζει ο δάσκαλος αφότου τέθηκε σε αναστολή, τονίζοντας ότι επιτρέπεται στους εκπαιδευτικούς να εκθέσουν τους μαθητές σε “προκλητικά ή αμφιλεγόμενα” ζητήματα.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο Γάλλος καθηγητής Ιστορίας Σαμουέλ Πατί αποκεφαλίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, σε προάστιο του Παρισιού, αφότου παρουσίασε γελοιογραφία του Μωάμεθ στους μαθητές του ως μέρος μαθήματος για την ελευθερία του λόγου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα