ΑΘΗΝΑ
21:28
|
08.05.2024
Μια κίνηση μάρκετινγκ εν μέσω των ανησυχιών για την ασφάλεια του σκευάσματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανοσουηδική εταιρεία AstraZeneca αποφάσισε να μετονομάσει το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ελπίζοντας με αυτόν τρόπο να προσπεράσει την αρνητική δημοσιότητα γύρω από το σκεύασμά της, το οποίο φέρεται να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί με αυτό.

Από τις 26 Μαρτίου το εμβόλιο της AstraZeneca ονομάζεται Vaxzevria. Στην ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε η φαρμακευτική εταιρεία επισημαίνεται ότι η μετονομασία του εμβολίου δεν εμπεριέχει κάποια αλλαγή στο ίδιο το σκεύασμα.

Οι αλλαγές στην ονομασία του σκευάσματος, ως Vaxzevria, έχουν ήδη γίνει στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Η εταιρεία υπέβαλε αίτημα στον EMA την περασμένη εβδομάδα για την αλλαγή ονόματος του εμβολίου, η οποία και ενεκρίθη. “Το Vaxzevria είναι ένα εμβόλιο για την αποτροπή της νόσου COVID-19 για ανθρώπους άνω των 18 χρόνων Είναι παρασκευασμένο από άλλο ιό (της οικογένειας του αδενοϊού) που έχει τροποποιηθεί για να περιέχει το γονίδιο για την παρασκευή πρωτεΐνης από τον SARS-CoV-2. Το Vaxzevria δεν περιέχει τον ίδιο τον ιό και δεν μπορεί να προκαλέσει COVID-19”, αναφέρει ο EMA στην ιστοσελίδα του.

Το εμβόλιο Covishield, το οποίο βασίζεται στην ίδια φόρμουλα του εμβολίου των AstraZeneca/Οξφόρδης αλλά παρασκευάζεται στο Ινστιτούτο Serum της Ινδίας δεν θα μετονομαστεί.

Στα μέσα του μήνα, ο EMA αποφάνθηκε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι “ασφαλές και αποτελεσματικό”. Χαρακτηρίζοντας πολύ σπάνιες τις περιπτώσεις θρομβώσεων, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα “δεν συνδέεται” με αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολής. Και τόνισε ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων πιθανών κινδύνων.

Ωστόσο, σήμερα Δευτέρα και ο Καναδάς ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της χρήσης του εμβολίου για άτομα κάτω της ηλικίας τω 55 ετών.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ο Ήλιος βίωσε μία από τις μεγαλύτερες εκλάμψεις των τελευταίων δέκα ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα