ΑΘΗΝΑ
03:53
|
27.04.2024
“Ευγενικό και πολύ προσωπικό” σύμφωνα με τη σύντροφο του συνιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος Α΄ απέστειλε μήνυμα στον συνιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου κι ενώ εκκρεμεί η έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σύντροφος του Ασάνζ, Στέλλα Μόρις, ανέφερε στο Twitter το “πολύ προσωπικό και ευγενικό” μήνυμα του Πάπα εστάλη στον Τζούλιαν Ασάνζ την περασμένη Κυριακή. Η Μόρις δεν μπήκε σε λεπτομέρειες ως προς το περιεχόμενο του μηνύματος του Ποντίφικα αλλά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη σε όλους τους πιστούς της καθολικής εκκλησίας κι άλλων εκκλησιών που συνδράμουν στην εκστρατεία για την αποφυλάκιση του Αυστραλού συνιδρυτή των WikiLeaks.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος Α΄ με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα αποστέλλει μηνύματα σε κρατούμενους, ιδίως σε άτομα που εκτίουν ποινή φυλάκισης για πολιτικούς λόγους. Το 2019 ο Αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είχε στείλει μήνυμα στον κρατούμενο πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάθιο Λούλα ντε Σίλβα.

Στις 10 Φεβρουαρίου το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ανακοινώσει ότι η διοίκηση του Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει να επιδιώκει την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ, απορρίπτοντας εκκλήσεις από ομάδες και κινήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που την καλούν να πράξει το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ασάνζ εξακολουθεί να κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπελμάρς του Λονδίνου. Σε περίπτωση έκδοσής του στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπίας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ως και 175 χρόνων στην σκληρή φυλακή των Ειδικών Διοικητικών Μέτρων (Special Administrative Measures). Στις αρχές του τρέχοντος έτους η Βρετανίδα δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ απεφάνθη από την έδρα του Ολντ Μπέιλι στο Λονδίνο εναντίον της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, για ιατρικούς λόγους.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα