ΑΘΗΝΑ
01:48
|
24.05.2024
Δεκάδες νεκροί κατά τη διάρκεια λαϊκού προσκυνήματος στη σορό του Προέδρου Μαγκουφούλι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον σαράντα πέντε άνθρωποι -μεταξύ των οποίων και παιδιά- ποδοποπατήθηκαν μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια της κηδείας του προέδρου της χώρας, Τζον Μαγκουφούλι, στο Στάδιο Ουχούρου του Νταρ ες Σαλάμ, επιβεβαίωσε η αστυνομία της Τανζανίας. Άλλοι 37 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Προσπάθησαν να μπουν μέσα ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει πανικός. Σαράντα πέντε άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος», δήλωσε συγκεκριμένα ο αρχηγός της αστυνομίας του Νταρ ες Σαλάμ, Λάζαρο Μαμποσάσα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο 61χρονος Μαγκουφούλι πέθανε την περασμένη Τετάρτη, 17 Μαρτίου, στο νοσοκομείο Μζένα του Νταρ ελ Σαλάμ όπου νοσηλευόταν λόγω καρδιολογικών προβλημάτων, είχε ανακοινώσει η αντιπρόεδρος της χώρας και σημερινή πρόεδρος, Σαμία Σουλούχου Χασάν.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό φημολογείτο πως ο 61χρονος Μαγκαφούλι είχε προσβληθεί από την Covid-19 και νοσηλευόταν με κλονισμένη υγεία.

Ο Τζον Μαγκουφούλι ήταν από τους ηγέτες της Αφρικής που δεν έκρυβε τον σκεπτικισμό απέναντι στην πανδημία καλώντας τον λαό του με προσευχές και βότανα να αντιμετωπίσουν τον ιό. Υποστήριζε ότι τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό ήταν μια συνωμοσία της Δύσης, προκαλώντας την οργή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανεξάρτητος υποψήφιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν στις εκλογές της 4ης Ιουλίου

Βρήκαν δεύτερο φορτίο 100 κιλών κοκαΐνης, μετά τα πακέτα των 210 κιλών στον Πειραιά

Βαλίτσες για Ραμάλα φτιάχνει ο Κασσελάκης, μετά την κόντρα με τον Ισραηλινό πρέσβη

Το πλοίο Yannis στόχος των Χούθι της Υεμένης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα