ΑΘΗΝΑ
06:27
|
20.04.2024
Κάνοντας χρήση χημικών τα ΜΑΤ, απώθησαν τους εργαζομένους των νοσοκομείων "Άγιος Σάββας", "Γεννηματάς" και "Θριάσιο".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση σημειώθηκε έξω από το Υπουργείο Υγείας, όταν εργαζόμενοι του υγειονομικού τομέα που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία, προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο.

Κάνοντας χρήση χημικών τα ΜΑΤ, απώθησαν τους εργαζομένους των νοσοκομείων “Άγιος Σάββας”, “Γεννηματάς” και “Θριάσιο”, καθώς και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ υπήρξαν και συμπλοκές.

Οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, καθώς όπως αναφέρουν “το υπουργείο είναι αρνητικό όσον αφορά τον σκοπό της συγκέντρωσης.

Κρατώντας πανό, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας ζητώντας να μην απολυθεί ο ακτινολόγος του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστας Καταραχιάς, αλλά και να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου εμμένει στην απόφασή για την πρόωρη λήξη της σύμβασης (που ισοδυναμεί με απόλυση) του ακτινολόγου και συνδικαλιστή, Κώστα Καταραχιά, ο οποίος είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα που δεν παρατάθηκε η σύμβασή του μέχρι τις 31 Οκτώβρίου, ενώ είχε ήδη μετακινηθεί στη ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου Σωτηρία”.

“Δυστυχώς τη στιγμή που τα νοσοκομεία βουλιάζουν και οι ανάγκες σε προσωπικό είναι τεράστιες η κυβέρνηση επιλέγει να απολυθώ στις 31 Μαρτίου. Έκοψαν βίαια τη σύμβασή μου -ο μόνος γιατρός πανελλαδικά στους 2.000 επικουρικούς- και ο λόγος είναι ότι μιλάμε. Γιατί βγήκαμε και μιλήσαμε για τα προβλήματα του νοσοκομείου, τη διασπορά. Με έχουν ήδη μετακινήσει μετά τις αποκαλύψεις εκδικητικά στη ΜΕΘ του Σωτηρία. Είμαι ακτινολόγος, είμαι απαραίτητος. Είμαι ο μόνος γιατρός που κόβουν τη σύμβαση αυτή τη στιγμή” είχε δηλώσει ο ίδιος, την προηγούμενη εβδομάδα.

“Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου “ο Άγιος Σάββας”, αγωνίζονται εδώ και τρείς μήνες, ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά. Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού” τονίζεται στο κάλεσμα των εργαζομένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα