ΑΘΗΝΑ
04:14
|
23.05.2024
Η Άνω Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει στον Βλαντίμιρ Πούτιν, να θέσει υποψηφιότητα για άλλες δύο προεδρικές θητείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Άνω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα (31/3) νομοσχέδιο που επιτρέπει στον Βλαντίμιρ Πούτιν, να θέσει υποψηφιότητα για άλλες δύο προεδρικές θητείες.

Το νομοσχέδιο περιέχει συνταγματικές τροποποιήσεις που επιτρέπουν στον Πούτιν να διεκδικήσει δύο ακόμη εξαετείς θητείες μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, το 2024.

Νωρίτερα η Κρατική Δούμα είχε εγκρίνει νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο.

Οι αντίπαλοί του υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να επιτρέψουν στον Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036.

Ο ίδιος, ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει εάν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα μετά το πέρας της τέταρτης θητείας του.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι σήμερα 68 ετών και το 2024 θα είναι 72, και εφόσον το επιλέξει θα μπορεί να είναι υποψήφιος για πρόεδρος με θητεία έως και τα 84 του χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δοκιμαστική πτήση Rafale με πύραυλο πυρηνικής γόμωσης…

Στις 3.814 οι κλήσεις για εξαφανισμένα παιδιά το πρώτο 4μηνο του 2024

Εγκύκλιο ΕΟΠΥΥ για εξαίρεση από την καταβολή 1 και 3 ευρώ για εξετάσεις

Νεκροί άλλοι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και βίντεο με Ισραηλινές στρατιωτίνες ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα