ΑΘΗΝΑ
01:40
|
20.04.2024
Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η πρόκληση έντονου αλεργικού σοκ στο θύμα μετά τον εμβολιασμό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αντώνης Σαρακούδης, δικηγόρος της οικογένειας της 63χρονης που έχασε τη ζωή της την Τρίτη (30/3) λίγο μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca στο Ίλιον, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο θάνατος να προήλθε από τον εμβολιασμό.

Ο κ. Αντώνης Σαρακούδης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η πρόκληση έντονου αλεργικού σοκ στο θύμα μετά τον εμβολιασμό του.

“Το ότι 1 εκατομμύριο κόσμος έχει εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουμε. Τίποτα δεν έχει αποκλειστεί. Υπάρχουν ενδείξεις ο θάνατος να επήλθε από το εμβόλιο, να της προκάλεσε έντονο αλλεργικό σοκ. Το πόρισμα είναι πνευμονικό οίδημα. Προέρχεται από το έντονο αλλεργικό σοκ. Έχουμε ορίσει τεχνικό σύμβουλο” διευκρίνισε.

“Είναι μια σπάνια περίπτωση, ψάχνουμε όλες τις περιπτώσεις και θα έχουμε σίγουρη απάντηση εντός των ημερών. Έχουν στείλει κάποια όργανα για περισσότερες εργαστηριακές εξετάσεις. Κατά την ιατροδικαστική εξέταση κανένας εκπρόσωπος της Astrazeneca δεν ήταν παρών. Θα έπρεπε να είχε εκπρόσωπο. Είχε υποκείμενα νοσήματα από τα οποία δεν κινδύνευε η υγεία της” σημείωσε ο κ. Σαρακούδης.

Τόνισε επίσης πως έχει ανοίξει ποινική δικογραφία στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου και υπάρχει σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα. “Έχω έρθει σε επικοινωνία και με άλλες οικογένειες, αρκετός κόσμος θα κινηθεί νομικά” προανήγγειλε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας, ο θάνατος της 63χρονης οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα.

Διαπιστώθηκε “Μακροσκοπική εικόνα παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου και πνευμονικού οιδηματος υπό περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση” ανέφερε ο Νίκος Καλόγριας, τονίζοντας ότι εχουν αποσταλεί και δείγματα για ιστολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποια άλλη αιτία που οδήγησε στον θάνατο την 63χρονη.

Η 63χρονη μετά το πέρας του εμβολιασμού της την Τρίτη, παρέμεινε στο εμβολιαστικό κέντρο Ιλίου για δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ένιωσε αδιαθεσία και κάθισε σε ένα παγκάκι παρακείμενου πάρκου. Όταν περίοικοι αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα δεν ένιωθε καλά ενημέρωσαν τους γιατρούς του εμβολιαστικού κέντρου ενώ κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Παρά το γεγονός ότι της προσφέρθηκε άμεσα βοήθεια, η γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Κατά το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου  της γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή περιστατικά παρενεργειών η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι το σκεύασμα της AstraZeneca είναι ένα ασφαλές εμβόλιο και ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν όντως προκαλεί θρομβώσεις. Σημείωσε επίσης ότι έχουν καταγραφεί 28 περιστατικά θρομβώσεων σε 17 εκατ. δόσεις που έχουν χορηγηθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα