ΑΘΗΝΑ
20:45
|
24.05.2024
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Μόσχα ότι επιδιώκει να δημιουργήσει μια απειλητική ατμόσφαιρα ενόψει των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η κλιμάκωση της έντασης στις ανατολικές περιοχές της χώρας του δείχνει ότι η Ρωσία επιδιώκει να δημιουργήσει μια απειλητική ατμόσφαιρα ενόψει των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός.

«Το να παίζει με την ισχύ της, υπό τη μορφή στρατιωτικών ασκήσεων και πιθανών προκλήσεων κατά μήκος των συνόρων, είναι μια παράδοση της Ρωσίας», ανέφερε ο Ζελένσκι σε μια ανάρτησή του στο Telegram.

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο (η Μόσχα) επιδιώκει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα απειλής και, ταυτόχρονα, να ασκήσει πιέσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως μίλησε με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για τη “συστηματική επιθετικότητα” της Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.

Από την άλλη πλευρά, ο  εκπρόσωπος Τύπου  του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις Ουκρανών στρατιωτικών αξιωματούχων για την ενίσχυση του ρωσικού στρατού κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία τόνισε σήμερα πως «Η κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα δεν θα πρέπει να ανησυχούν άλλες χώρες καθώς αυτό δεν θέτει καμία απειλή για εκείνες».

Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται τις τελευταίες εβδομάδες για κλιμάκωση της βίας στην ανατολική επαρχία Ντονμπάς, όπου ουκρανικά στρατεύματα και υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις αυτονομιστών πολεμούν σε μια σύγκρουση που (σύμφωνα με ουκρανικούς υπολογισμούς) έχει προκαλέσει τον θάνατο 140.000 ανθρώπων από το 2014, όταν συνετελέσθη η ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης Γιανουκόβιτς από δυνάμεις φίλα προσκείμενες στην ΕΕ και την Ουάσιγκτον.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτική διοίκηση στη Γάζα με αμερικανική σημαία σχεδιάζει ο Μπάιντεν

Ξαφνικό μεσανατολικό παζάρι στο γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο

Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Ράφα ζητά το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη

Επίσημη επίσκεψη Πούτιν στη Λευκορωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα