ΑΘΗΝΑ
23:50
|
26.04.2024
Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Βερόνα μπήκε στη “μαύρη λίστα” λόγω Μαδούρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μοίραζε κυρώσεις απλόχερα ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και μία από τις τελευταίες αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ πριν εκκενώσει το Οβάλ Γραφείο ήταν να τιμωρήσει τον Αλεσάντρο Μπατσόνι, ιδιοκτήτη εστιατορίου στην πόλη της Ιταλίας, Βερόνα. Τώρα η νέα διοίκηση στις ΗΠΑ παραδέχεται ότι ο Ιταλός επιχειρηματίας μπήκε κατά λάθος στη “μαύρη λίστα” των κυρώσεων που συνδέονταν με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Το 2019 η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας PDVSA στο πλαίσιο της στρατηγικής της να αναγκάσει σε παραίτηση τον πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο. Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον πρόεδρο της Βολιβαριανής Δημοκρατίας για διαφθορά, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και για νοθεία κατά την επανεκλογή του στην εξουσία το 2018.

Στις 19 Ιανουαρίου, την τελευταία πλήρη ημέρα της θητείας του Τραμπ, επιβλήθηκαν κυρώσεις σε έναν Αλεσάντρο Μπατσόνι- συνονόματο του ιδιοκτήτη εστιατορίου- με την κατηγορία ότι συνδέεται με δίκτυο το οποίο προσπαθεί να παρακάμψει τις αποφάσεις σε βάρος της PDVSA.Ως εκ τούτου, μπήκαν στη “μαύρη λίστα” όλες οι εταιρείες που συνδέονται με τον Μπατσόνι και μία εξ αυτών ήταν το εστιατόριο του Ιταλού στη Βερόνα. Αυτήν την εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών αναγνώρισε το λάθος του και αφαίρεσε το όνομα του Ιταλού ιδιοκτήτη εστιατορίου από τη λίστα. Νομικοί αναλυτές επισημαίνουν στο BBC ότι τέτοιου είδους λάθη είναι συχνά και ενίοτε το τίμημα είναι βαρύ.

Ο κύριος Μπατσόνι δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι είναι απλά χαρούμενος που ξέμπλεξε από όλη αυτήν την ιστορία. “Συχνά οι στόχοι είναι απολύτως αθώοι, αλλά ο αντίκτυπος για τις επιχειρήσεις τους μπορεί να είναι καταστροφικός. Μπορεί να χρειαστούν μήνες και αρκετά χρήματα για να ξεκαθαρίσει αυτό”, σχολίασε στο BBC ο Νίκολας Τέρνερ, δικηγόρος της εταιρείας Steptoe & Johnson στο Χονγκ Κονγκ. “Θεωρούμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα έχει πρόσβαση σε ανώτερες πληροφορίες για τους ανθρώπους που βάζει στο στόχαστρο, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Μερικές φορές η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πληροφορίες που μπορεί να βρει ο καθένας στο διαδίκτυο. Αν αυτές δεν επαληθευτούν ορθώς, είναι εύκολο να γίνει λάθος”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα