ΑΘΗΝΑ
06:44
|
16.04.2024
Ανέφερε ότι ένα πιθανό περιστατικό θρομβώσεων από εμβόλιο της AstraZeneca έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύριο ανακοινώνονται οι οδηγίες που έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου για την έγκαιρη διάγνωση και εντοπισμού του σπάνιου συνδρόμου θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό για τον covid-19.

Κατά την απογευματινή ενημέρωση η Θεοδωρίδου τόνισε ότι είναι υπό διερεύνηση η σχέση του εμβολίου της AstraZeneca με  σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης και θρομβοπενίας που εκδηλώνεται μετά από εμβολιασμό, συχνότερα σε γυναίκες κάτω των 55 ετών.

«Στην Ελλάδα ένα μόνο επεισόδιο θρόμβωσης πιθανόν συνδέεται με το εμβόλιο AstraZeneca»

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι έχουν παρουσιαστεί περιστατικά σε όλο το φάσμα των ηλικιών ενώ στην Ελλάδα, σε σύνολο 346.000 δόσεων AstraZeneca έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ ένα επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί πιθανό να συνδέεται με το σκεύασμα και αυτό έχει συμπεριληφθεί στις αναφορές στον EMA.

Τέλη Μαίου ο γενικός εμβολιασμός πληθυσμού

Ακολούθως, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους ανήγγειλε ότι στο τέλος Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού από 18 έως 59 ετών κατά του κορονοϊού.Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν εμβολιαστεί ως τέλος Απριλίου όσοι είναι άνω των 60 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εισήγηση για την νομιμοποίηση της άμβλωσης στην αρχή της κύησης

Νιγηρία και Κένυα αποσύρουν ύποπτο σιρόπι για τον βήχα

Ευρωκοινοβούλιο: Ιστορικό ψήφισμα για το δικαίωμα στις αμβλώσεις

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία και το νέο ΕΣΥ της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα