ΑΘΗΝΑ
11:22
|
02.05.2024
Ο αρχιφύλακας Κερ Γιανγκ κατέθεσε πως ο αστυνομικός Σόβιν δεν χρησιμοποίησε όσα διδάχθηκε σε σεμινάριο μείωσης έντασης σε περιστατικά κρίσης...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα χρόνια πριν να προκαλέσει, πέρσι το Μάιο, με 10λεπτο κεφαλοκλείδωμα το θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ο 45χρονος αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν είχε παρακολουθήσει ειδικό 40ωρο σεμινάριο αστυνομικής εκπαίδευσης σχετικά με τεχνικές αποκλιμάκωσης έντασης σε περιστατικά κρίσεων. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο Σόβιν δεν έμαθε πολλά πράγματα από το σεμινάριο…

Αυτά εν ολίγοις κατέθεσε σήμερα το απόγευμα (έβδομη μέρα της δίκης του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον Φλόιντ) ο αρχιφύλακας Κερ Γιανγκ που είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση των αστυνομικών στην Μινεάπολις.

Ο αρχιφύλακας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί μαθαίνουν να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις όταν αντιμετωπίζουν περιστατικά κρίσης και να ενεργούν με στόχο την μείωση της έντασης.

Ο δικηγόρος του Σόβιν, Έρικ Νίλσον προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κατάθεση του αρχιφύλακα, εμφανίζοντας τον κατηγορούμενο σαν άνθρωπο που “έκανε αυτό που είχε μάθει στην 19χρονη καριέρα του”.

Επέμεινε ότι η χρήση “παράνομων φαρμάκων” και χρόνια προβλήματα υγείας προκάλεσαν το θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού και όχι το επί περίπου 10 λεπτά ασφυκτικό κεφαλοκλείδωμα που έκανε ο πελάτης του σε βάρος του συλληφθέντα.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε και η κατάθεση του υπαρχηγού της αστυνομίας της Μινεάπολις Τζόνι Μέρσιλ που τόνισε πως το 10λεπτο κεφαλοκλείδωμα δεν είναι τεχνική που συνιστάται όταν ο ύποπτος έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο με χειροπέδες, όπως είχε γίνει στην περίπτωση του Τζορτζ Φλόιντ.

Το βράδυ της Δευτέρας είχε προκαλέσει αίσθηση η κατάθεση του αρχηγού της αστυνομίας Μεντάρια Αραντόντο καθώς ουσιαστικά κατηγόρησε τον Σόβιν για το φόνο του Φλόιντ. Εξήγησε δε ότι ο τρόπος που ο Ντέρεκ Σόβιν ακινητοποίησε τον Φλόιντ δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομική εκπαίδευση και έγινε σε παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας που διέπει την “ιερότητα της ζωής”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα