ΑΘΗΝΑ
21:13
|
24.04.2024
Ήταν μαζί με τον 19χρονο που έχει καταγραφεί σε βίντεο να πέφτει πάνω του μηχανή της ίδιας αστυνομικής ομάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο οπτικοακουστικό υλικό φέρεται να έχει στη διάθεσή της Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση του 19χρονου που έχει καταγραφεί σε βίντεο να πέφτει πάνω του μηχανή της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη, την 9η Μαρτίου, μετά μαζική διαμαρτυρία εκατοντάδων πολιτών για τον ξυλοδαρμό ενός πολίτη από αστυνομικούς σε πάρκο της ίδιας περιοχής με πρόσχημα την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού, για το οποίο έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση κι έχουν ταυτοποιηθεί οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, φίλη του νεαρού φέρεται να επιβεβαίωσε τον ξυλοδαρμό του αλλά και να κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε η ίδια από αστυνομικό, ενώ εξυβρίστηκε από άλλους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με το “tovima.gr“, το άγνωστο μέχρι σήμερα οπτικοακουστικό υλικό παραδόθηκε στην Αστυνομία από τη γυναίκα που καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκε από τον αστυνομικό μαζί με τον 19χρονο φίλο της. Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος έχει επίσης καταθέσει ότι πέρα από την παράσυρση με το δίκυκλο δέχθηκε χτυπήματα με αστυνομική ράβδο στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ κατά τη διάρκεια της κράτησής του στη ΓΑΔΑ.  Για το τραύμα στο κεφάλι του ο 19χρονος διαθέτει ιατρική γνωμάτευση και εξέταση από ιατροδικαστή.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει ήδη το οπτικό υλικό που έχει εισαχθεί αιφνιδιαστικά στην έρευνα για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, ενώ γίνεται ευρύτερη έρευνα αφού θεωρείται ότι στο εν λόγω τμήμα των επεισοδίων συμμετείχε μεγαλύτερη ομάδα αστυνομικών από εκείνη που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Με πληροφορίες από Βήμα και Εφ. Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα