ΑΘΗΝΑ
11:39
|
18.04.2024
Επιστολή στη Μόσχα για την παραγγελία ενός εκατ. δόσεων του εμβολίου πρόκειται να στείλει άμεσα ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Χάρι Γκλάβε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε παραγγελία ενός εκατομμυρίου δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V σκοπεύει να προχωρήσει το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, σύμφωνα με πληροφορίες της Ραδιοτηλεόρασης Βόρειας Γερμανίας NDR.

Ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου Χάρι Γκλάβε πρόκειται άμεσα να στείλει επιστολή στη Μόσχα για την παραγγελία ενός εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου, ενώ οι σχετικές διαπραγματεύσεις συντονίστηκαν από το γραφείο της Πρωθυπουργού Μανουέλα Σβέσιγκ.

Ο κ. Γκλάβε εκτιμά ότι το ρωσικό εμβόλιο θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στην Ευρώπη από το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου. Το κόστος της παραγγελίας θα αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Χθες, Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε υπογραφή προσυμφώνου για την παραγγελία 2,5 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik V, εφόσον η χρήση του εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Σημειώνεται ότι η αίτηση αδειοδότησης του Sputnik V εξακολουθεί να εξετάζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι δυσαρεστημένα από τη μακρά διαδικασία έγκρισης στην οποία υποβάλλεται το Sputnik V από τον αρμόδιο Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Πηγή: ΑΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις στην Τεχεράνη από την Ε.Ε.

Νίσυρος: Ελεύθερος ο 50χρονος κακοποιητής του ανήλικου μετανάστη

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα