ΑΘΗΝΑ
18:49
|
20.09.2024
H πρώτη παρτίδα του μονοδοσικού εμβολίου δεν θα ενταχθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα εν αναμονή της γνωμοδότησης του ΕΜΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στάση αναμονής κρατά και η Ελλάδα, εν αναμονή της σχετικής γνωμοδότησης του EMA για το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson.


Συγκεκριμένα, η πρώτη παρτίδα των 33.600 δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, την οποία παρέλαβε η Ελλάδα το απόγευμα της Τετάρτης, δεν πρόκειται να ενταχθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας την ερχόμενη Δευτέρα, όπως είχε προγραμματισθεί αρχικά.


Αυτό δήλωσε στο parapolitika.gr ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, λίγες ώρες μετά από τη σύσταση της μητρικής εταιρείας Janssen, σύμφωνα με την οποία τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. πρέπει να αποθηκεύσουν και όχι να χρησιμοποιήσουν τις δόσεις των εμβολίων της Johnson & Johnson, τις οποίες έχουν ήδη παραλάβει, έως ότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) καταλήξει στη γνωμοδότησή του σχετικά με την ασφάλεια του εν λόγω εμβολίου, κάτι το οποίο έχει προγραμματισθεί να συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Nωρίτερα, η Σουηδία ανακοίνωσε πως και αυτή θα καθυστερήσει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson εν αναμονή της αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) μετά τα περιστικά θρομβοεμβολών που εμφανίστηκαν σε έξι εμβολιασθέντες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: parapolitika.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: 7 νεκροί και 1.000.000 στρέμματα στάχτη-Ημέρα πένθους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα