ΑΘΗΝΑ
21:41
|
10.05.2021
Θα περιμένει τη γνωμοδότηση και αξιολόγηση των κινδύνων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) μετά τα περιστικά θρομβοεμβολών που εμφανίστηκαν σε έξι εμβολιασθέντες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Τρίτη πρώτη η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έβγαλε ανακοίνωση συστήνοντας στις πολιτειακές αρχές την αναστολή της χορήγησης του εν λόγω εμβολίου κατά της νόσου Covid-19. Συνολικά 6,8 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Η αμερικανική εταιρεία αντέδρασε ανακοινώνοντας την προσωρινή καθυστέρηση παράδοσης των δόσεων που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ.

Το εμβόλιο δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί στη Σουηδία, η οποία έχει παραλάβει 31.000 δόσεις. “Αναμένουμε τον έλεγχο του ΕΜΑ καθώς και πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προτού να μελετήσουμε τις συστάσεις που θα δοθούν στη Σουηδία”, είπε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ, προσθέτοντας πως “μέχρι τότε, η σύσταση είναι να μην χρησιμοποιηθούν οι δόσεις του εμβολίου”.

Η Υγειονομική Υπηρεσία της Σουηδίας διευκρίνισε επίσης πως δεν μπορεί να προβλέψει το πότε θα ληφθεί μια τελική απόφαση.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

76 χρόνια μετά…

Με αφορμή την συμπλήρωση των 76 χρόνων από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Κοσμοδρόμιο αναδημοσιεύει εμβληματικά κείμενα και πολυμέσα.
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Από τις 17 Μαΐου ξανανοίγουν μουσεία, κινηματογράφοι και εστιατόρια

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι!

Πανεπιστήμιο Ν.Υόρκης: Ανοικτό για εμβολιασμένους

Ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει «ανησυχητική» την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα