ΑΘΗΝΑ
06:06
|
26.04.2024
Θα περιμένει τη γνωμοδότηση και αξιολόγηση των κινδύνων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) μετά τα περιστικά θρομβοεμβολών που εμφανίστηκαν σε έξι εμβολιασθέντες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Τρίτη πρώτη η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έβγαλε ανακοίνωση συστήνοντας στις πολιτειακές αρχές την αναστολή της χορήγησης του εν λόγω εμβολίου κατά της νόσου Covid-19. Συνολικά 6,8 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Η αμερικανική εταιρεία αντέδρασε ανακοινώνοντας την προσωρινή καθυστέρηση παράδοσης των δόσεων που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ.

Το εμβόλιο δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί στη Σουηδία, η οποία έχει παραλάβει 31.000 δόσεις. “Αναμένουμε τον έλεγχο του ΕΜΑ καθώς και πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προτού να μελετήσουμε τις συστάσεις που θα δοθούν στη Σουηδία”, είπε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ, προσθέτοντας πως “μέχρι τότε, η σύσταση είναι να μην χρησιμοποιηθούν οι δόσεις του εμβολίου”.

Η Υγειονομική Υπηρεσία της Σουηδίας διευκρίνισε επίσης πως δεν μπορεί να προβλέψει το πότε θα ληφθεί μια τελική απόφαση.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα