ΑΘΗΝΑ
04:40
|
26.04.2024
Νέο ψέμα της υπουργού Πολιτισμού αποκαλύπτει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ακόμη ένα ψέμα προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη από το βήμα της Βουλής.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η υπουργός τόνισε ότι θα τοποθετηθεί στην Ακρόπολη επιγραφή με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα.

Ωστόσο, υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια την οποία η υπουργός αγνοεί σκοπίμως: η πινακίδα με τα ονόματα των δύο αγωνιστών βρίσκεται στην Ακρόπολη από το 1982!.

ΜΕΡΚΟΥΡΗ - ΓΛΕΖΟΣ - ΣΑΝΤΑΣ - ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ -ΑΚΡΟΠΟΛΗ 1982
PHOTO ΑΡΧΕΙΟ ΛΑΚΗΣ ΣΑΝΤΑΣ

“Για να μην λέτε πάλι ότι δεν σας ενημέρωσα, σας λέω ότι στην Ακρόπολη, στη βόρεια κλιτύ, θα αναρτηθεί μία πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη. Γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία, αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται” είπε η Λίνα Μενδώνη από το βήμα της Βουλής.

Το νέο ατόπημα της υπουργού στηλίτευσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα σε ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook.

“Η Υπουργός Πολιτισμού στη Βουλή είπε μόνο ψέματα. Τελείωσε λέγοντας ότι ΘΑ βάλει στην Ακρόπολη πινακίδα με το όνομα του Γλέζου και του Σάντα! Την πινακίδα που ήδη υπάρχει από το 1982!

Κ. Μενδώνη, το εικονιζόμενο στη φωτογραφία τι ακριβώς είναι; Μήπως ξέρετε και πού βρίσκεται; Ντροπή μόνο.

ΥΓ. Βεβαίως δεν τόλμησε να πει στη Βουλή ότι ο όρος με την πινακίδα με το όνομά της ήταν fake news (αυτά τα λένε στα Δελτία Τύπου για να τα αναπαράγουν τα παπαγαλάκια), είπε ότι ήταν “μια ευγενική πρόταση από τον χορηγό” που δεν θα γίνει πράξη. Το ότι το υπέγραψαν 3 υπουργοί της κυβέρνησης, λεπτομέρεια… Το ότι η Σύμβαση δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή, άλλη λεπτομέρεια“, καταλήγει η κ. κουτσούμπα.

Τι απαντά το ΥΠΠΟΑ

Mε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ, απαντά στο δημοσίευμα της “Αυγής” με την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σε δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της ‘Αυγής’ αναφέρεται ως “είδηση” η ύπαρξη επιγραφής στην Ακρόπολη με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα και ως “ψέμα” η ανακοίνωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη σήμερα στη Βουλή, ότι πρόκειται να αναρτηθεί πινακίδα με τα ονόματά τους, στο σημείο, από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται η εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσωπο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Προφανώς, κάποιος ο οποίος βρίσκεται συστηματικά στον χώρο της Ακρόπολης, γνωρίζει ότι υπάρχει η συγκεκριμένη πινακίδα στο φυλάκιο Μπελβεντέρε, στο φυλάκιο της Σημαίας από το 1982. Οι συντάκτες του δημοσιεύματος, μπρος στη μικροπολιτική τους εμμονή, συμπεριφέρονται ως να μη γνωρίζουν γραφή ή ανάγνωση.

Η Λίνα Μενδώνη, απαντώντας στην τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, είπε κατά λέξη τα εξής: ‘Κλείνοντας, για να μη λέτε πάλι ότι δεν σας ενημέρωσα, σας λέω ότι στην Ακρόπολη, στη βόρεια κλιτύ, θα αναρτηθεί μία πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη. Γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία, αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται’.

Με την ανάρτηση της πινακίδας στο σημείο αυτό της βορείου κλιτύος, όλοι οι επισκέπτες της Ακρόπολης θα πληροφορούνται ότι από εκεί ξεκίνησε η ηρωική πράξη των δύο αγωνιστών, εναντίον των Ναζί, καθώς το Μπελβεντέρε δεν είναι προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες του μνημείου”.

Πηγή: avgi

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα