ΑΘΗΝΑ
10:42
|
23.04.2024
"Η εμμονή για κυρώσεις από τους Αμερικανούς ομολόγους μας είναι απαράδεκτη" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία, τονίζοντας ότι η απάντηση της Ρωσίας θα βασίζεται στην αρχή της αμοιβαιότητας και θα εξαρτηθεί από την τελική απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, εξήγησε πως ο Βλανίτμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχουν διαφορετικές θέσεις σε ό,τι αφορά την ανάγκη για συνεργασία των δύο μερών, βάσει του αμοιβαίου σεβασμού και των συμφερόντων κάθε χώρας.

“Σαφώς, αυτοί (ο Ρώσος και ο Αμερικανός πρόεδρος) κατανοούν διαφορετικά το πώς να οικοδομήσουν επωφελείς σχέσεις λαμβάνοντας υπόψη τα αμοιβαία συμφέροντα. Υποθέτω, ότι δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων εδώ. Και, φυσικά, η εμμονή για κυρώσεις από τους Αμερικανούς ομολόγους μας εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη”, εξήγησε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

“Ο Πρόεδρος Πούτιν μίλησε για τη δυνατότητα οικοδόμησης, ομαλοποίησης και αποκλιμάκωσης των σχέσεών μας”, συνέχισε ο Πεσκόφ. “Μιλάει για αυτό συνεχώς, είναι πεπεισμένος για αυτό. Έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε διάλογο στο βαθμό που οι ομόλογοί μας είναι έτοιμοι να το κάνουν. Από αυτήν την άποψη, υποθέτω, είναι καλό που οι θέσεις των δύο κρατών συγκλίνουν εδώ “, πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Επεσήμανε επίσης ότι η Ρωσία δεν θέτει προϋποθέσεις για ενδεχόμενη συνάντηση ανάμεσα στον Πούτιν και στον Μπάιντεν. “Θέλω να σας υπενθυμίσω την αρχική πρόταση του Πούτιν (…). Δεν ανέφερε καμία προϋπόθεση” είπε ο Πεσκόφ, διαβεβαιώνοντας ότι η ρωσική οικονομία μπορεί να αντέξει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή για την επιβολή νέου γύρου κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, η αμερικανική κυβέρνηση απαγορεύει στις αμερικανικές τράπεζες να αποκτήσουν ρωσικά χρεόγραφα που εκδίδει η Τράπεζα της Ρωσίας, το Ρωσικό Εθνικό Ταμείο Πλούτου ή το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών μετά τις 14 Ιουνίου 2021. Εκτός αυτού, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε πως επέβαλε κυρώσεις σε 32 φυσικά και νομικά πρόσωπα λόγω των φερόμενων παρεμβάσεων της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2020 και της εικαζόμενης εμπλοκής της στο χακάρισμα της SolarWinds .

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές αρχές έχουν απορρίψει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον σχετικά με την εκλογική παρέμβαση της Μόσχας και την φερόμενη συμμετοχή της στην κυβερνοεπίθεση μέσω του λογισμικού της SolarWinds το 2020.

Τέλος, η Ουάσιγκτον εισήγαγε περιορισμούς σε οκτώ άτομα και νομικά πρόσωπα που συνδέονται με την Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων μελών της κυβέρνησης της Κριμαίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα θα ενεργήσει σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας στις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον. Τονίζοντας ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δεν θα διευκόλυναν τη διοργάνωση συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν που πρότεινε η Ουάσινγκτον.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα