ΑΘΗΝΑ
15:04
|
19.01.2022
Την επανεκκίνηση του εμβολιασμού με το σκεύασμα της J&J φαίνεται πως σχεδιάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι σε πρόσφατες συνεντεύξεις του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην επανέναρξη του εμβολιασμού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται πως προσανατολίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press. 

Ο  επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και ειδικός της κυβέρνησης για τις μολυσματικές ασθένειες, δρ. Άντονι Φάουτσι, δήλωσε σε μια σειρά από συνεντεύξεις του σε ειδησεογραφικές εκπομπές (NBC, CNN, ABC,CBS) ότι η απόφαση θα ληφθεί κατά την συνεδρίαση των συμβούλων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Παρασκευή και πως το εμβόλιο φαίνεται πως θα επανέλθει, πιθανώς με περιορισμούς ή ευρύτερες προειδοποιήσεις, μετά τις αναφορές για ορισμένες παρενέργειες, στις οποίες κυριαρχούν οι θρομβώσεις.

Ο ίδιος αμφέβαλε έντονα ότι οι ΗΠΑ θα διακόψουν μόνιμα τη χρήση του εμβολίου. «Δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί» είπε και συμπλήρωσε πως «Θα με εξέπληττε το να μην γίνει επανέναρξη της χορήγησης υπό κάποια μορφή μέχρι την Παρασκευή». Προσέθεσε ότι πιστεύει πως οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές θα  επανέλθουν στο αρχικό πλάνο του εμβολιασμού, ενδεχομένως με επιπρόσθετους περιορισμούς βάσει ηλικίας ή φύλου ή με μια γενική προειδοποίηση, έτσι ώστε να χορηγείται με τρόπο «λίγο διαφορετικό από ό,τι πριν την παύση». 

«Η παύση ήταν να ρίξουμε μια ματιά, να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουμε όλες τις πληροφορίες που μπορούμε να έχουμε εντός αυτού του χρονικού πλαισίου και επίσης να ενημερώσουμε μερικούς από τους γιατρούς εκεί έξω που μπορεί να δουν ανθρώπους, ιδιαίτερα γυναίκες, που έχουν αυτό το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο σύμπτωμα σχετικά με την ορθή αντιμετώπιση» σημείωσε.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson βρίσκεται σε αδράνεια αφότου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να αποφασίσουν εάν οι περιπτώσεις ασυνήθιστων θρόμβων αίματος συνδέονταν με το εν λόγω εμβόλιο, και αν ναι, να εκτιμήσουν το μέγεθος του κινδύνου. Η παραπάνω ανακοίνωση ήρθε ως αποτέλεσμα της αναφοράς έξι περιστατικών θρομβώσεων σε γυναίκες μεταξύ 18 και 48 ετών, εκ των οποίων η μία έχασε τη ζωή της.  

Πάνω από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson  έχουν δοθεί στις ΗΠΑ, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να χορηγείται χωρίς να επακολουθήσουν παρενέργειες. Οι αρχές τόνισαν ότι δεν εντόπισαν καμία ένδειξη θρόμβωσης στα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια κατά του Covid-19 στις ΗΠΑ, δηλαδή εκείνα της Moderna και των Pfizer/BioNTech.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι τενίστες με τις κόκκινες φανέλες που ταπείνωσαν τον Πινοτσέτ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία η Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

Το κύμα ακρίβειας ροκανίζει το 10,4% του κατώτατου μισθού

ΗΠΑ: 400 εκ. μάσκες Ν95 θα διανεμηθούν δωρεάν στους Αμερικανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα