ΑΘΗΝΑ
19:14
|
28.10.2021
Συλλογικότητες από 20 πόλεις του κόσμου θα απαντούν με τέτοιες κινήσεις αλληλεγγύης στην “αστυνομοκρατία”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συλλογικότητες από 20 πόλεις του κόσμου, από τις Βρυξέλλες έως το Σίδνεϊ, βγήκαν το Σαββατοκύριακο στους δρόμους για να ενώσουν τις φωνές τους με τους μετανάστες και τις μετανάστριες από την Ελλάδα ενάντια σε κάθε μορφή κρατικού αυταρχισμού και στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Την ίδια ώρα που στην Αθήνα ο πρόσφυγας Μαχμούντ Κανούν κατήγγελλε τον άγριο ξυλοδαρμό του από ομάδα 20 ατόμων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Με ανάρτησή του στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφία με το τραυματισμένο του πρόσωπο, ο πρόσφυγας και μέλος της χιπ χοπ κολλεκτίβας Radical Breaks, αναφέρει ότι ξυλοκοπήθηκε μαζί με μία ακόμη κοπέλα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

“Δηλώνουμε παρόντες και παρούσες στους μελλοντικούς αγώνες στην Ελλάδα και παντού. Ο αγώνας ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία θα είναι ανυποχώρητος. Στην κρατική βία θα αντισταθούμε με διεθνιστική αλληλεγγύη”, αναφέρει το κάλεσμα της διεθνούς πρωτοβουλίας που πραγματοποίησε εκδηλώσεις συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Οι συλλογικότητες πίσω από την πρωτοβουλία είναι:

Ολλανδία (Netherlands) – REINFORM
Βρυξέλλες (Brussels) – Grec.que.s solidaires de Belgique
Βαρκελώνη (Barcelona) – GR Solidarity Initiative Barcelona
Μπέρμιγχαμ (Birmingham) – Κίνηση κατοίκων Μπέρμιγχαμ απέναντι στην αστυνομοκρατία Παρίσι (Paris) – Initiative des travailleurs.euses et étudiant.e.s grec.que.s à Paris
Εδιμβούργο (Edinburgh) – Greek Migrant Solidarity Initiative Scotland Εδιμβούργο (Edinburgh) – Real Democracy Now Edinburgh GR Εδιμβούργο (Edinburgh) – “Αλληλεγγυ@ Εδιμβούργου, Solidary Edinburgh
Όσλο (Oslo) – IRANT
Δουβλίνο (Dublin) – Greek Solidarity Ireland/Αλληλεγγύη Χωρίς Σύνορα (Ιρλανδία-Δουβλίνο) Ηνωμένο Βασίλειο UK – Greek Solidarity Network UK (London, Birmingham, Bristol, Edinburgh, Newcastle, Brighton, Loughborough) Antifascist Action for Greece, London (AAfG)
Μόναχο (Munich) – Πρωτοβουλία κατοίκων Μονάχου ενάντια στο κράτος καταστολής στην Ελλάδα
Σίδνεϊ  – Greek Initiative against Police Impunity
Ουψάλα (Uppsala) – Πρωτοβουλία κατοίκων Ουψάλας ενάντια στην αστυνομοκρατία Γερμανία (Germany) – Αγωνιστική Κίνηση Ελλήνων στη Γερμανία, Λαϊκή Συσπείρωση, παράταξη στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου
Δανία (Denmark) – Πρωτοβουλία Κατοίκων Δανίας ενάντια στον αυταρχισμό και στην αστυνομοκρατία στην Ελλάδα
Γκέτεμποργκ (Gothemburg) – Πρωτοβουλία κατοίκων Γκέτεμποργκ ενάντια στον αυταρχισμό και στην αστυνομοκρατία στην Ελλάδα
Βερολίνο (Berlin) – Reakt-Aktion against Repression
Κοπεγχάγη (Copenhagen) – Crisis Mirror Μαχόμενη

“Η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με Μ.Ε.Θ. Ακόμα και σήμερα δεν επιτάσσει ιδιωτικές κλινικές τη στιγμή που πολλοί ασθενείς πεθαίνουν λόγω ελλείψεων σε Μ.Ε.Θ. Η πανδημία αντιμετωπίζεται με αλλεπάλληλα λοκντάουν, ενώ οι εργαζόμενοι στοιβάζονται σε εργασιακούς χώρους και Μ.Μ.Μ. χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας, πολιτική με έκδηλο ταξικό χαρακτήρα. Οι καταγγελίες αστυνομικής βίας πληθαίνουν με περιστατικά απαγωγής πολιτών, βασανισμούς, τρομοκράτηση, παρακολουθήσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, στοχοποίηση ανθρώπων που ανήκουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων πολιτών σε προπαγανδιστικά πλαίσια, σαθρά κατηγορητήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και όχι μόνο” αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι συλλογικότητες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
ΣΥΝΑΦΗ

Κοινή δήλωση Σχοινά-Κυριακίδου για ενίσχυση του ΕΜΑ

Κίνα: Ανανεωμένη έκθεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Νέαρχος» απειλεί τη Νότια Ιταλία και τη Μάλτα

Τελευταία η Ελλάδα σε θέματα ισότητας στην Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα