ΑΘΗΝΑ
11:10
|
11.05.2024
Η φωτιά πλέον απειλεί αστικές περιοχές του Κέιπ Τάουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς το κέντρο αστικών περιοχών κατευθύνεται η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το βράδυ της Κυριακής στο όρος Τειμπλ του Κέιπ Τάουν ητς Νότιας ΑΦρικής με αποτέλεσμα από νωρίς απόψε να αναγκαστούν να εκκενώσουν τις εστίες τους χιλιάδες κάτοικοι προαστίων της πόλης.

Ο δήμαρχος του Κέπι Τάουν, Νταν Πλάτο, σε δηλώσεις που έκανε απόψε διευκρίνισε πως πλέον οι περισσότερες προσπάθειες καταβάλλονται με στόχο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά πάνω από τη συνοικία Βρέντεχουκ, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά ξεκίνησε από τους πρόποδες του εμβληματικού βουνού νωρίς το πρωί της Κυριακής και το μέτωπο κατευθύνθηκε προς το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν (UCT) με αποτέλεσμα εκατοντάδες φοιτητές να το εγκαταλείψουν πεζή έντρομοι για να γλιτώσουν.

Περίπου 200 πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες που έκαψαν μέρος του πανεπιστημίου, όπως το τμήμα των Αφρικανικών Σπουδών, που στεγαζόταν σε ένα κτίριο της δεκαετίας του 1930 και υπήρχε μια μοναδική συλλογή αρχείων που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Image

Το κύριο πύρινο μέτωπο τώρα “κατευθύνεται” προς το κέντρο της πόλης, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή που εμποδίζουν τα εναέρια μέσα να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς και ένας ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση.

Από την πυρκαγιά έχουν καεί επίσης σπίτια και ένα μέρος του μνημείου του Βρετανού επιχειρηματία και αποικιοκράτη ρατσιστή πολιτικού Σέσιλ Ρόουντς.

Image
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλιακή καταιγίδα προκαλεί εκθαμβωτικό σέλας

Αφγανιστάν: 60 νεκροί από πλημμύρες

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί

Γιατί η Ελλάδα προβληματίζει έντονα τη Διεθνή Αμνηστία;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα