ΑΘΗΝΑ
01:34
|
31.07.2021
Μέλη του προσωπικού προπηλακίστηκαν, ενώ κατηγόρησαν τους γιατρούς ότι “απαγάγουν ασθενείς”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Αττικόν” καταγγέλλουν ότι ομάδα αρνητών του νέου κορονοϊού εισέβαλε σε νοσηλευτική πτέρυγα Covid και προπηλάκισε μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ενώ με τα κινητά τηλέφωνά τους τραβούσαν πλάνα από τους θαλάμους.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, συγγενής ασθενούς μαζί με μια γυναίκα εισέβαλλαν στην πτέρυγα αρνούμενοι να δεχτούν τη διάγνωση covid λοίμωξης αναπνευστικού για την ασθενή.  “Προβάλλανε απίστευτες κατηγορίες και ισχυρισμούς: ότι ‘τα νοσοκομεία βαφτίζουν ψευδώς ασθενείς ως Covid’, ότι οι υγειονομικοί ‘τους κλειδώνουν σε θαλάμους και δεν τους κοιτάζουν’, τους ‘απαγάγουν χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς, τους’, ‘τους κρατάνε στα νοσοκομεία χωρίς λόγο παρότι είναι καλά, βγάζοντας επίτηδες θετικά τεστ’”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν”.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 11/4/2021, επόμενη ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, θεωρούν  ότι δεν πρόκειται για τόσο αυθόρμητο ούτε μεμονωμένο γεγονός. “Αντίστοιχες πρακτικές συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία και εκπορεύονται από διάφορους ακροδεξιούς κύκλους, υπηρετώντας σκοπιμότητες εκείνων που στοχεύουν να στρέψουν την οργή του κόσμου για την πολιτική διαχείριση της πανδημίας κατά των υγειονομικών”, σημειώνουν στην ανακοίνωση τους.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ακόμα ότι την ίδια ώρα που η αστυνομία και η κυβέρνηση παρεμβαίνουν άμεσα και κατασταλτικά σε αγώνες και κινητοποιήσεις,  “σε περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων και πρόκλησης κινδύνου κατά της δημόσιας υγείας, επιδεικνύουν ιδιαίτερη ανοχή”.

Το σωματείο των εργαζομένων ζήτησε από την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας, την πολιτική προστασία και την επιτροπή ειδικών του Υπουργείου να τοποθετηθούν άμεσα και να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τις παραπάνω αθλιότητες που στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας, των μαχόμενων υγειονομικών, συνολικά των εργαζομένων.

Πηγή: Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τη βία σε βάρος της 31χρονης στη Δάφνη

Chango Bastia: “Haiti remains a colony of the USA”

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Σλάβι Τριφόνοφ έδωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος

ΗΠΑ: Κουβαλούσε στο πορτ-μπαγκάζ νεκρά τα δύο της ανίψια επί ένα χρόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα