ΑΘΗΝΑ
06:31
|
20.04.2024
Τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίες – Οι μάσκες έφυγαν, αλλά η αστυνομία δεν ανέχεται τη συγκέντρωση μουσουλμάνων στην Παλιά Πόλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την ισραηλινή αστυνομία στην ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου. Η υγειονομική υπηρεσία διευκρίνισε ότι οι ταραχές ξέσπασαν όταν η αστυνομία του Ισραήλ απέκλεισε την πρόσβαση των μουσουλμάνων πιστών σε δημοφιλές σημείο συγκέντρωσης την περίοδο του Ραμαζανιού, μετά τη δύση του ηλίου.

Στο μεταξύ τεταμένη είναι η κατάσταση και στην ιστορικά αραβική συνοικία Γιάφα του Τελ Αβίβ, όπου κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν σε ραβίνο που επιδιώκει να αποκτήσει ακίνητο για τη στέγαση ιερατικής σχολής. Κάτοικοι της Γιάφα συγκρούστηκαν και με δυνάμεις της αστυνομίας του Ισραήλ.

Τη στιγμή που το Ισραήλ ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων και την άρση της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής για τον κορονοϊό μάσκας, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού για να διαλύσει τους Παλαιστίνιους μουσουλμάνους που είχαν συγκεντρωθεί σε μία από τις πύλες της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ με αφορμή τη λήξη της ημερήσιας νηστείας του Ραμαζανιού. Η αστυνομία του Ισραήλ δήλωσε ότι απάντησε με χημικά και τουλάχιστον τρεις συλλήψεις, όταν νεαροί Παλαιστίνιοι άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και βεγγαλικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Δύο ακροδεξιοί βουλευτές του Ισραήλ, οι Μπεζαλέλ Σμότριτς και Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, του κόμματος “Θρησκευτικός Σιωνισμός” ζήτησαν από την αστυνομία να επιδείξει “μηδενική ανοχή” σε αυτές τις συγκεντρώσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ και να οδηγήσει τους παραβάτες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στη Γιάφα η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις ενώ ανακοίνωσε ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών. Ο κάτοικος της Γιάφα και βουλευτής Σαμί Αμπού Σεχαντέχ δήλωσε ότι ο ραβίνος επιχειρεί να αλλάξει τον χαρακτήρα της συνοικίας. “Αυτοί είναι άνθρωποι με ιδεολογία αντίθετη και επικίνδυνη σε μια πολυσυλλεκτική συνοικία σαν τη δική μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα