ΑΘΗΝΑ
16:00
|
20.04.2024
Σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας στην επιτροπή των ειδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισήγηση προς την επιτροπή των ειδικών για άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα υπέβαλλε το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η ημερομηνία μάλιστα που προκρίνει για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων είναι η 10η Μαΐου, δηλαδή η Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή και πως η σχετική διαβούλευση θα γίνει πιθανότατα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τα δεδομένα θα επανεξεταστούν και την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι το άνοιγμα μέχρι τα μέσα Μαΐου είναι μονόδρομος καθώς πρόκειται για άρση περιοριστικού μέτρου που δεν μπορεί να γίνει αργότερα. Εξάλλου, χθες Κυριακή σε δηλώσεις της στο κανάλι του OPEN η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, όταν το επιτελείο θα έχει “ζυγίσει” τις δυνατότητες που υπάρχουν. Υπενθυμίζεται ότι τη ματαίωση των προαγωγικών ζητά η ΟΛΜΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα