ΑΘΗΝΑ
18:40
|
26.04.2024
Η διοίκηση των Σπερς ενημέρωσε ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο και οι συνεργάτες του "απαλλάσσονται των καθηκόντων τους".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Λιγκ Καπ, η Τότεναμ έμεινε χωρίς προπονητή καθώς η διοίκηση των Σπερς ενημέρωσε σε ανακοίνωσή της ότι τόσο ο Ζοζέ Μουρίνιο όσο και οι συνεργάτες του “απαλλάσσονται των καθηκόντων τους”.

Η δυσαρέσκεια στις τάξεις των οπαδών ήταν έντονη, καθώς η Τότεναμ που επί των ημερών του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έπαιζε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον τελικό του Champions League, είχε μετατραπεί σε μία ομάδα που προσπαθούσε να κρατήσει αμυνόμενη το αποτέλεσμα. Τακτική η οποία δεν απέδωσε το παραμικό καθώς η Τότεναμ έχασε 24 ολόκληρους βαθμούς σε αγώνες στους οποίους προηγήθηκε!

Απ’ ότι φαίνεται όμως η αιτία για το διαζύγιο με τον Πορτογάλο τεχνικό δεν ήταν μόνο η κακή πορεία και τα αρνητικά αποτελέσματα των Σπερς, αλλά η διαφωνία διοίκησης-προπονητή στο θέμα της European Super League.

Ο Μουρίνιο ήταν αρνητικός σ’ αυτό το σενάριο ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα πριν τη σημερινή προπόνηση υπήρξε ένταση μεταξύ προπονητή, διοίκησης που οδήγησε εν τέλει στην απομάκρυνση του.

Ότι κι αν ισχύει η ουσία είναι ότι ο Μουρίνιο μετά από 17 μήνες αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Λονδρέζων οι οποίοι επένδυσαν πολλά στον Πορτογάλο (λέγεται ότι έπαιρνε 13 εκατ. ευρώ το χρόνο), αλλά εισέπραξαν ελάχιστα.

Υπενθυμίζεται ότι 12 κορυφαίοι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι συμφώνησαν στη δημιουργία δικής τους Σούπερ Λίγκας, η οποία θα διοικείται από τα ιδρυτικά μέλη της, αγνοώντας τις απειλές αποκλεισμού τους από τα εγχώρια και διεθνή πρωταθλήματα που δέχονται από την UEFA.

Εκτός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη νέα λίγκα συμμετέχουν οι εξής ιδρυτικές ομάδες: Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Μπαρσελόνα, Ίντερ, το Τότεναμ Χότσπερ και Μάντσεστερ Σίτι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα