ΑΘΗΝΑ
07:25
|
24.04.2024
Ανάσταση από τις 9-10 το βράδυ και ψήσιμο του οβελία σε μπαλκόνια και αυλές σε κλειστό οικογενειακό κύκλο φαίνεται ότι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανάσταση από τις 9-10 το βράδυ και ψήσιμο του οβελία σε μπαλκόνια και αυλές σε κλειστό οικογενειακό κύκλο φαίνεται ότι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λειτουργία των ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει των πασχαλινών διακοπών.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, συνεδριάζει σήμερα και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με αντικείμενο το πώς θα λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας, έχει προτείνει ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα, καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15 τ.μ. εντός κλειστού χώρου. Ζητεί επίσης να επιτραπεί η “αξιοποίηση” των προαυλίων των ναών, προκειμένου να μην υπάρξει επικίνδυνος συνωστισμός.

“Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία. Αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας” ενώ για την Μεγάλη Παρασκευή και την περιφορά του Επιταφίου είπε ότι θα γίνει γύρω από τους Ιερούς Ναούς” δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

“Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (σ.σ. στο χωριό) και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορονοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα (19/04), η φετινή Ανάσταση φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στις 21:30 το βράδυ σε εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν αποκλείεται και η περιφορά του Επιταφίου να γίνει νωρίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή και μόνο πέριξ των ιερών ναών.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ ο εορτασμός του Πάσχα φαίνεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα των Χριστουγέννων και θα περιοριστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, με έως και εννέα άτομα στο εορταστικό τραπέζι.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την περίοδο του Πάσχα αναμένεται να γίνουν μέσα στην εβδομάδα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα