ΑΘΗΝΑ
11:09
|
06.05.2024
30 και πλέον φοιτητές ξύρισαν τα κεφάλια τους έξω από την πρεσβεία της Ιαπωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 30 φοιτητές της Νοτίου Κορέας ξύρισαν τα κεφάλιά τους μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Ιαπωνίας στη Σεούλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Τόκιου να απορρίψει στον ωκεανό νερό από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει από κοντά αλλά και για να συμπαρασταθεί στη διαμαρτυρία των φοιτητών, αγοριών και κοριτσιών. Οι φοιτητές φορούσαν ποδιές κομμωτηρίου με συνθήματα όπως: “Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας πρέπει αμέσως να ακυρώσει το σχέδιο απόρριψης του μολυσμένου νερού στη θάλασσα”.  

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή και κατά διαστήματα προσπάθησε να απομακρύνει τον κόσμο επιβάλλοντας τα περιοριστικά μέτρα για τον νέο κορονοϊό. Στη Νότια Κορέα απαγορεύονται λόγω πανδημίας οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων. Ωστόσο, η αστυνομία δεν επιχείρησε να διακόψει τη διαμαρτυρία των φοιτητών. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αντιπροσωπεία των φοιτητών θέλησε να διαβιβάσει επιστολή διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ιαπωνίας, αλλά η αστυνομία δεν το επέτρεψε.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απορρίψει περισσότερους από ένα εκατομμύριο τόνους επεξεργασμένου νερού από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα σταδιακά, ξεκινώντας σε περίπου δύο χρόνια. Η κυβέρνηση της Σεούλ επέκρινε την απόφαση και κάλεσε τον Ιάπωνα πρεσβευτή στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο πρόεδρός της Μουν τζε-ιν έδωσε εντολή σε αξιωματούχους να διερευνήσουν τη δυνατότητα προσφυγής σε διεθνές δικαστήριο. Έντονη ήταν και η αντίδραση της Κίνας με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να καλεί τους αξιωματούχους στο Τόκιο να πιουν πρώτα το νερό της Φουκουσίμα και μετά να το απορρίψουν στη θάλασσα.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα Τζον Κέρι δήλωσε την Κυριακή ότι πιστεύει πως η Ιαπωνία έλαβε την απόφαση αυτή με διαφανή τρόπο και ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί τις δέουσες διαδικασίες.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα