ΑΘΗΝΑ
15:46
|
19.05.2024
Πώς σχολίασε ο δημοσιογράφος τη λήξη της επεισοδιακής πρώτης κατάληψης της Πρυτανείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης επιδοκίμασε μέσα από την εκπομπή του την αστυνομική καταστολή και βία που ασκήθηκε σε φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  που διαδήλωναν για τον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη , στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Πρετεντέρης αναφέρθηκε στην πρόσφατη λήξη της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, στην αποχώρηση των φοιτητών με “βεγγαλικά και τραγούδια” καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “το ξύλο που φάγανε πριν μια βδομάδα έπιασε τόπο”.

Όλη η τοποθέτηση του δημοσιογράφου: “Στο ΑΠΘ να συγχαρούμε την κατάληψη της Πρυτανείας, που ήταν ίδια με την προηγούμενη κατάληψη της Πρυτανείας η οποία αποχώρησε με βεγγαλικά και με τραγούδια. Είναι οι αγωνιστές που είχαν καταλάβει την Πρυτανεία, αφού βγάλανε έναν λόγο, παινέψανε και τον εαυτό τους, είπαν και τα πομπώδη είπαν και τα ηρωικά τα γνωστά και φύγανε. Αλλά εγώ ανοίγω το εξής: Αν έφυγαν μόνοι τους και ήρεμα και με ευγενικό τρόπο παρά τα πομπώδη και λοιπά, σημαίνει ότι το ξύλο που φάγανε πριν μια βδομάδα έπιασε τόπο. Γιατί ο άλλος αν έχει φάει τη μπούφλα, κι αν έχει φάει και τη σφάλιαρα, κι αν έχει φάει και την κλωτσιά, σου λέει ‘ωραία παιδιά, εντάξει, ο ηρωισμός και ο αγώνας αλλά μαλακά-μαλακά γιατί άμα μας αρχίσουν και μας βαράνε συνέχεια, δεν έχει άκρη’ Αυτό να το λέμε! Τουλάχιστον απέδωσε το ξύλο που φάγανε στην πρώτη κατάληψη”.

Πηγή: alfavita.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα