ΑΘΗΝΑ
08:52
|
28.06.2024
Γιατί ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης στηρίζει την “ανταρσία των 12”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ δημιουργήθηκε για να “σώσει” το ποδόσφαιρο, δηλώνει ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ. Η Ρεάλ Μαδρίτης  είναι μία από τις συνολικά 12 ομάδες που υπέγραψαν τη συμφωνία για την ίδρυση μιας νέας κλειστής λίγκας των ισχυρών που θα συμμετέχουν σε μια δική τους διοργάνωση. Οι αγώνες θα διεξάγονται μεσοβδόμαδα, επιτρέποντας έτσι στους συλλόγους να συμμετέχουν κανονικά στα εγχώρια πρωταθλήματα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

Ο Πέρεθ υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή έγινε γιατί πλέον η “νέα γενιά δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, εξαιτίας της κακής ποιότητας των αγώνων”. Ο πρόεδρος των Μαδριλένων πρόσθεσε επίσης ότι “σε κάθε αλλαγή, υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν, είναι αντίθετοι και ενάντιοι”. Μιλώντας στην ισπανική τηλεόραση στην εκπομπή “El Chiringuito de Jugones”ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανέφερε ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι σήμερα χάνουν πολλά χρήματα και ότι η λίγκα με τους “ισχυρούς 12” θα γεμίσει τα ταμεία των ομάδων. “Είμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε το ποδόσφαιρο σε αυτήν την κρίσιμη καμπή”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι έξι μεγάλες ομάδες της Αγγλίας που συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ είναι οι Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Η απόφασή τους επικρίθηκε από τις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας και από κυβερνητικά στελέχη. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, θα έχει σήμερα συνάντηση για το θέμα με εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών αρχών της χώρας χωρίς καμία αντιπροσωπεία των 14 συνολικά συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ δήλωσε επίσης ότι δεν τον ανησυχούν τα τελεσίγραφα από UEFA και FIFA. Την απειλή αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις εθνικών ομάδων, των ποδοσφαιριστών που θα μετάσχουν στην ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ, επανέλαβε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και της ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ επιμένει στο σχεδιασμό και επιτίθεται στη διοίκηση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας: “Απειλεί τους παίκτες, αλλά πρέπει να είναι ήρεμοι γιατί τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Η UEFA δεν έχει καλό προφίλ, αυτοί που έχουν μονοπώλια πρέπει να είναι διαφανείς. Δεν είναι δυνατόν όλοι να ξέρουν ποιος είναι ο δικός μου μισθός, πόσα παίρνει ο ΛεΜπρον Τζέιμς και κανείς πόσα παίρνει ο πρόεδρος της UEFA. Ο πρόεδρος της UEFA δεν μπορεί να προσβάλλει τον Ανιέλι”, τόνισε ο Ισπανός επιχειρηματίας και συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος: “Πρέπει να καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως δέκα χρόνια πριν. Πρέπει να υπάρξει διάλογος. Λένε ότι το νέο Τσάμπιονς Λιγκ θα ξεκινήσει το 2024, αλλά έως τότε θα έχουμε πεθάνει! Αυτοί πιστεύουν ότι οι θεσμοί είναι δικοί τους αλλά δεν είναι. Δεν πρόκειται να μας πετάξουν ούτε από το Τσάμπιονς Λιγκ ούτε από το πρωτάθλημα, είμαστε πλήρως ασφαλείς. Αυτές οι ομάδες αντιπροσωπεύουν 2 δισεκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Θα υπάρχει VAR στην Super League, financial fair play και σταθερότητα για τις ομάδες, οι διαιτητές θα επιλεγούν με επαγγελματικά κριτήρια”.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε 12 σύλλογοι και θέλουμε να γίνουμε 15. Εάν η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν Μονάχου αρνηθούν να συμμετάσχουν, η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ δεν θα ακυρωθεί”, ξεκαθάρισε ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Κεφαλογιάννη-Χρυσοχοΐδη για την ασφάλεια στην καρδιά της τουριστικής περιόδου

Ύδρα: Φωτιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων

Ένας νεκρός από κατάρρευση οροφής στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί

Στάση εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα