ΑΘΗΝΑ
19:24
|
29.07.2021
Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις με τα μέτρα για την εορταστική περίοδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν σήμερα το απόγευμα οι ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν την εορταστική περίοδο.

“Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας” σχολίασε η κ. Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές θα μπορούσε να τις επιβαρύνει. 

Αναφορικά με όσα ακούγονται για επικείμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας. “Προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι”, είπε, προειδοποιώντας πως την ερχόμενη περίοδο θα γίνονται έλεγχοι για τις μετακινήσεις.

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τα μέσα Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός, ως ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα.  “Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self tests και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στην “Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus” της ΝΔ.

 Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, το χρονοδιάγραμμα που είναι στο τραπέζι προβλέπει άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πλευρό του Τυνήσιου προέδρου το μεγαλύτερο μέρος του λαού

Παρατάθηκε η αποστολή κυανοκράνων στην Κύπρο

Πακέτο στήριξης των ΜΜΕ με 20 εκατομμύρια ευρώ

Στα 2.696 τα κρούσματα, 9 θάνατοι και 157 διασωληνωμένοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα