ΑΘΗΝΑ
01:50
|
31.07.2021
Αναστάτωση επικρατεί έξω από το υπουργείο Υγείας. Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που ζητούν να συναντηθούν με την ηγεσία απωθούνται από τα ΜΑΤ.
ÓõãêÝíôñùóç äéáìáñôõñßáò áðü ôçí ¸íùóç Éáôñþí Íïóïêïìåßùí ÁèÞíáò ÐåéñáéÜ (ÅÉÍÁÐ) êáé ôçì ÐáíåëëÞíéá Ïìïóðïíäßá ÅñãáæïìÝíùí óôá Äçìüóéá Íïóïêïìåßá (ÐÏÅÄÇÍ) ìå êýñéï áßôçìá ôçí ìïíéìïðïßçóç ôùí óõìâáóéïý÷ùí êáé åðéêïõñéêþí ãéáôñþí êáèþò êáé ôçí êáôáâïëÞ ôùí äåäïõëåõìÝíùí, ôçí ÔåôÜñôç 15 Éïõëßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Υγείας καθώς μέλη της ΠΟΕΔΗΝ εμποδίζονται από τα ΜΑΤ να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου.  

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (22/4) από την πλατεία Μαβίλη έως το υπουργείο Υγείας, μέλη της Ομοσπονδίας επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου για να συναντηθούν με την ηγεσία.

Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του υπουργείου, απώθησαν τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές εξακολουθούν να παραμένουν στο σημείο, διαμηνύοντας πως δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν επιτραπεί σε πέντε μέλη της Ομοσπονδίας ή έστω στον πρόεδρό της να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου.

Στην πορεία τους από την Πλατεία Μαβίλης προς το υπουργείο Υγείας οι διαδηλωτές έκαναν στάση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή, όπου κατέθεσαν στεφάνι και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς υγειονομικούς.

Ανάλογες διαμαρτυρίες διοργανώνονται σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα, στο Ηράκλειο.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, ένταξη στα ΒΑΕ, χαρακτηρισμό τυχόν θάνατο νοσηλευτή από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Πάσχα.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους “παρά τις δεσμεύσεις, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, φαίνεται ότι υπαναχωρούν και τώρα ομιλούν για μονιμοποοίηση 4.000 έκτακτων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ”.

“Στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ εργάζονται περί τις 20.000 έκτακτοι υπάλληλοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπάρχουν αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων, ελληνικών δικαστηρίων που ορίζουν ως συνταγματική και δίκαιη την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι πολλαπλάσιες των υπηρετούντων” προσθέτουν, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την “ομηρία” των εκτάκτων και να προβεί στη μονιμοποίησή τους.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τη σημερινή διαμαρτυρία:

“Επιβεβλημένη η συμμετοχή των εκτάκτων στην αυριανή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 21/4/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4390

ΠΡΟΣ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ

Συνάδελφοι,
Αύριο Πέμπτη 22/4/2021 είναι μια κρίσιμη απεργιακή κινητοποίηση. Ένα από τα κύρια αιτήματά μας είναι η μονιμοποίηση των εκτάκτων. Παρά τις δεσμεύσεις, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, φαίνεται ότι υπαναχωρούν και τώρα ομιλούν για μονιμοποοίηση 4.000 έκτακτων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ. Δηλαδή προκήρυξη και μοριοδότηση την οποία ήδη έχουμε δοκιμάσει και στοίχησαν εκατοντάδες αποχωρήσεις επικουρικών συναδέλφων που εργάζονται χρόνια και με τους αγώνες μας καταφέραμε να εργάζονται ακόμη με παράταση σύμβασης.
Στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ εργάζονται περί τις 20.000 έκτακτοι υπάλληλοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπάρχουν αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων, ελληνικών δικαστηρίων που ορίζουν ως συνταγματική και δίκαιη την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι πολλαπλάσιες των υπηρετούντων.
Γνωρίζουν ότι σε περίπτωση αποχώρησης θα καταρρεύσει το σύστημα με πανδημία ή και χωρίς πανδημία. Ο χρόνος λήξης των συμβάσεων πλησιάζει και η ομηρία συνεχίζεται. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων.
Αύριο ενώνουμε τη φωνή μας ΔΥΝΑΤΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑ συμμετέχοντας μαζικά στην κινητοποίηση.
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τη βία σε βάρος της 31χρονης στη Δάφνη

Πιέσεις Τραμπ για ανατροπή του αποτελέσματος στις εκλογές του Νοέμβρη

Το Ιράν βλέπει πίσω από την επίθεση στο τάνκερ το Ισραήλ

Chango Bastia: “Haiti remains a colony of the USA”

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα