ΑΘΗΝΑ
22:13
|
26.04.2024
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προσφύγει νομικά κατά της φαρμακοβιομηχανίας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων στην Ένωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προσφύγει νομικά κατά της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico το βράδυ της Τετάρτης (21/4).


Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη, Ευρωπαίοι διπλωμάτες, η πλειονότητα των χωρών της ΕΕ δήλωσε ότι θα στήριζε μια προσφυγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19 στην Ένωση.


Στόχος της προσφυγής είναι η AstraZeneca να υποχρεωθεί να παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου της που αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με το μπλοκ, αναφέει διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα, ανοίγει η γραμμή εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών από την Μεγάλη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω των αποθεμάτων που υπάρχουν στο σκεύασμα της AstraZeneca.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε -για άλλη μια φορά- ότι τα εμβόλια είναι “ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί”, λέγοντας ότι “με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες”.

Ο υπουργός Υγείας αναμένει ότι τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν έως 2,5 εκατ. εμβολιασμοί και τον Ιούνιο έως 4 εκατ. εμβολιασμοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα