ΑΘΗΝΑ
18:29
|
18.05.2021
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προσφύγει νομικά κατά της φαρμακοβιομηχανίας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων στην Ένωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προσφύγει νομικά κατά της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico το βράδυ της Τετάρτης (21/4).


Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη, Ευρωπαίοι διπλωμάτες, η πλειονότητα των χωρών της ΕΕ δήλωσε ότι θα στήριζε μια προσφυγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19 στην Ένωση.


Στόχος της προσφυγής είναι η AstraZeneca να υποχρεωθεί να παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου της που αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με το μπλοκ, αναφέει διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα, ανοίγει η γραμμή εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών από την Μεγάλη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω των αποθεμάτων που υπάρχουν στο σκεύασμα της AstraZeneca.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε -για άλλη μια φορά- ότι τα εμβόλια είναι “ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί”, λέγοντας ότι “με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες”.

Ο υπουργός Υγείας αναμένει ότι τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν έως 2,5 εκατ. εμβολιασμοί και τον Ιούνιο έως 4 εκατ. εμβολιασμοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

“Μελετημένα” μέτρα “χαλάρωσης” θέλει η Μέρκελ

Τ. Γέλεν: Μεγαλύτεροι εταιρικοί φόροι, ισχυρότερα σωματεία, περισσότερος εξωτερικός ανταγωνισμός

Ολοκληρώθηκε η άσκηση Τάλως 2021 Κύπρου-Γαλλίας

Κορoνοϊός: 2.812 νέα κρούσματα, 63 νεκροί, 639 οι διασωληνωμένοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα